Lucas Hernandez krijgt gelijk in beroep en hoeft niet naar de gevangenis

  Lucas Hernandez

  De Franse international Lucas Hernandez vliegt dan toch niet de gevangenis in. De verdediger werd veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden voor het niet respecteren van een contactverbod na huiselijk geweld, maar kreeg in beroep een voorwaardelijke straf.

  De feiten van de zaak dateren intussen van 2017. Op dat moment speelde de Fransman nog voor Atlético Madrid. Hernandez en zijn partner Amelia de la Osa Lorente kwamen in een fikse ruzie terecht en werden beiden veroordeeld voor huiselijk geweld.

  Het koppel kreeg een werkstraf en mocht elkaar gedurende 6 maanden niet contacteren. Dat respecteerden de twee niet. Ze trokken samen op huwelijksreis en Hernandez werd bij terugkeer gearresteerd.

  De openbare aanklager eiste een gevangenisstraf van een jaar. Uiteindelijk werd Hernandez in 2019 veroordeeld tot een celstraf van zes maanden. Het beroep van de Fransman werd aanvankelijk afgewezen, maar nu heeft Hernandez toch een celstraf kunnen ontlopen.

  Volgens Spaanse media kom hij ervanaf met een voorwaardelijke straf van 6 maanden en een boete van net geen 100.000 euro.