Herlings steviger op WK-koers na demonstratie in Trentino

  Herlings (archief).

  Jeffrey Herlings heeft met grote overmacht de Grote Prijs in Trentino gewonnen. De Nederlander van KTM won beide reeksen. Hij verstevigt zo ook zijn leidersplaats in de WK-stand. In de MX2-klasse moest Jago Geerts tevreden zijn met plek 2.

  Met zeges in reeks 1 en reeks 2 was er niets de overwinning van Herlings aan te merken. Het is zijn 97e GP-zege in zijn carrière. Stefan Everts sloot zijn carrière af met 101 zeges.

   

  Op het podium werd hij geflankeerd door zijn landgenoot Glenn Coldenhoff (Yamaha) en de Sloveen Tim Gajser (Honda). De Fransman Romain Febvre werd pas 4e en geeft zo in het klassement veel terrein prijs. Hij ziet Herlings steeds verder wegrijden. De Nederlander heeft 555 punten, Febvre 531.

   

  De Belgen speelden andermaal geen hoofdrol. Brent Van Doninck (Yamaha) werd 30e, Jeremy Van Horebeek 18e, Kevin Strijbos (Yamaha) 22e.

  Jago Geerts 2e in MX2, zege voor Vialle

  In de MX2 werd onze landgenoot Jago Geerts 2e op zijn Yamaha na twee tweede plaatsen. De zege was voor de Fransman Tom Vialle (KTM). Hij won beide reeksen in Trentino. Het was al zijn 6e overwinning van het seizoen.

   

  Jago Geerts blijft op de tweede plaats staan in het klassement. Door zijn goede prestaties dit weekend loopt hij wat punten in op leider Maxime Renaux (Yamaha), die op plaats 6 en 8 eindigde in Trentino. In de stand heeft Renaux nog 92 punten voor op Geerts, terwijl Tom Vialle op vier punten van de Belg komt.