Rijsel en Marseille mogen geen uitfans meepakken tot eind 2021

  Lens-Rijsel op 18 september werd verstoord door supportersgeweld.

  De disciplinaire commissie van de Franse Profliga heeft Rijsel, Lens en Marseille één punt met uitstel afgetrokken voor de incidenten met hun supporters bij de matchen Lens-Rijsel en Angers-Marseille. Rijsel en Marseille mogen effectief geen supporters meer op verplaatsing meenemen tot eind 2021.

  Op 18 september bestormden fans van Lens het veld en trokken richting Rijsel-fans, die in de tribune allerhande kapot hadden gemaakt. Vier dagen later gingen fans van Angers en Marseille na de match met elkaar op de vuist in de tribunes.

   

  Lens kreeg 1 strafpunt met uitstel én 2 matchen achter gesloten deuren. Die zat het ondertussen al uit. Voor Rijsel en Marseille komt er bovenop het uitgestelde punt een verbod op uitfans tot 31 december. Angers kreeg 2 matchen met een gesloten Coubertin-tribune en een boete van 20.000 euro.

  De hete zomer in Frankrijk begon met de zware onlusten op 22 augustus in Nice-Marseille, toen de scheidsrechter na herhaald supportersgeweld, waarbij spelers van Marseille werden aangevallen, de match vroegtijdig stopzette. 

   

  De match wordt herspeeld op 27 oktober op neutraal terrein in Troyes. Nice kreeg 2 punten aftrek, waarvan 1 met uitstel en 3 matchen achter gesloten deuren.

  Lees ook: