Weer chaos in Frankrijk: Lens-fans bestormen veld in derby tegen Rijsel

  De derby tussen Lens en Rijsel is helemaal ontspoord. Tijdens de rust staken supporters van de thuisploeg het veld over om de confrontatie met de bezoekers op te zoeken. Enkele weken geleden ging het ook al flink mis tijdens Nice - Marseille.

  De gemoederen liepen tijdens de eerste helft al hoog op. Getuigen zagen stoeltjes heen-en-weer vliegen en bij het rustsignaal escaleerde de situatie helemaal.

   

  Supporters van de thuisploeg staken het veld over om de confrontatie met de bezoekers op te zoeken. Bij de incidenten vielen twee gewonden: een supporter en politie-agent.

   

  Het was enige tijd onzeker of de wedstrijd wel zou worden hervat. Na een crisisoverleg met de ordediensten werden extra troepen opgetrommeld, waardoor de tweede helft toch kan doorgaan. Frankowski bezorgde Lens een kwartier voor tijd overigens de zege.

  Bekijk hieronder meer beelden.

  Enkele weken geleden was er ook al commotie in de Franse competitie. Toen braken er rellen uit in de wedstrijd Marseille - Nice. Enkele fans van de bezoekers bestormden toen het veld om spelers van Marseille te belagen.