Ga naar de inhoud

Bekijk hoe pechvogel Evenepoel Carrefour de l'Arbre afwandelt: "Ik keer niet meer terug"

 do 30 september 2021 11:43
Remco Evenepoel deed 3 jaar geleden mee in Parijs-Roubaix voor junioren.
Remco Evenepoel deed 3 jaar geleden mee in Parijs-Roubaix voor junioren.

Remco Evenepoel is er zondag niet bij in Parijs-Roubaix en in de toekomst wil hij de Hel ook liever vermijden. In Extra Time Koers vertelde Evenepoel hoe hij 3 jaar geleden op de kasseien geteisterd werd door alle plagen van Egypte. 

Bekijk de beelden van een wandelende Evenepoel op Carrefour de l'Arbre

Evenepoel: "Ik ben toen buiten tijd aangekomen"

In 2018 was Remco Evenepoel te bewonderen op de kasseien van Parijs-Roubaix. Evenepoel deed bij de junioren mee voor de knikkers totdat hij overstelpt werd met pech.

 

"Ik was mee in de kopgroep toen we Camphin-en-Pévèle aansneden. Er viel een gat in de kopgroep, waarna ik de renners voor mij wou voorbijsteken. Maar ik reed op een steen en mijn stuur brak in tweeën."

 

Evenepoel wisselde van fiets en kwam bij het opdraaien van Carrefour de l'Arbre aansluiten bij de kopgroep. "Mijn banden stonden op 8 bar, ik stond dubbel plat van voren en van achteren. De volgauto heb ik niet meer gezien. Ik heb heel Carrefour de l'Arbre te voet gedaan."

 

Evenepoel bereikte wel nog de Vélodrome in Roubaix. "Ik ben toen buiten tijd aangekomen. Mij zien ze me daar niet meer terug", lacht Evenepoel.

Evenepoel vertelt in Extra Time Koers over zijn dosis pech in Parijs-Roubaix