Ga naar de inhoud

WK-sterren: Mathieu van der Poel als grote uitdager van Wout van Aert

 zo 26 september 2021 08:59
De voorspelling van onze jury.

Net als voor de klassiekers in het voorjaar mocht de Sporza Wielerjury sterren uitdelen voor het WK. Natuurlijk pronkt Wout van Aert bovenaan de lijst, maar wie zijn zijn grootste uitdagers volgens onze kenners?

***

Over de topfavoriet voor de wegrit bestaat er geen enkele twijfel. Geen enkel jurylid heeft Wout van Aert niet bovenaan het lijstje gezet. Alle ogen zullen tussen Antwerpen en Leuven gericht zijn op Van Aert.

 

Ondanks zijn gebrekkige voorbereiding door een rugblessure heeft Mathieu van der Poel ook onze jury overtuigd, wellicht onder meer met zijn zege in de Antwerp Port Epic. Benieuwd of zijn rug het 268 kilometer houdt.

**

De mannen die 2 sterren hebben gekregen zijn meer dan outsiders. Titelverdediger Julian Alaphilippe krijgt een sterke Franse ploeg achter zich in een poging om net als Peter Sagan in 2016 en 2017 met succes zijn regenboogtrui te verdedigen.

 

Kasper Asgreen is een van de speerpunten van de sterke Deense ploeg. Kan de hardrijder van Deceuninck-Quick Step net als in de Ronde van Vlaanderen de topfavorieten een hak zetten?

 

Net als Alaphilippe en Asgreen krijgt ook Sonny Colbrelli een sterk blok in steun. De kersverse Europese kampioen zit in de vorm van zijn leven, getuige zijn Europese titel en zege in de Benelux Tour.

*

De kanshebbers op de wereldtitel zijn niet op één hand te tellen. Tom Pidcock toonde in de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race dat hij op zulke parcoursen met de grote jongens kan meespelen. Heeft hij zich klaargestoomd in de Vuelta?

 

In tegenstelling tot Pidcock hebben de andere renners met 1 ster achter hun naam de afgelopen weken hun goeie vorm getoond. Michael Valgren won vorige week zowel de Giro della Toscana als de Coppa Sabatini.

 

Remco Evenepoel pakte de voorbije weken al 3 medailles: brons op het EK en WK tijdrijden en zilver in de wegrit op het EK. Matej Mohoric maakte indruk met de zege in de slotrit van de Benelux Tour en Florian Sénéchal won de Primus Classic.

Deze renners haalden net niet de top 10 en kregen dus geen ster: Magnus Cort Nielsen, Matteo Trentin, Jasper Stuyven, Peter Sagan, Michael Matthews, Alexander Kristoff, Benoît Cosnefroy, Marc Hirschi en Primoz Roglic.

Lees ook: