Ga naar de inhoud

red dragons op ek volleybal

groep A
02/09 België - Servië 1-3
03/09 België - Portugal 2-3
04/09 België - Griekenland 3-0
06/09 Polen - België 3-0
07/09 Oekraïne - België 3-1
stand in groep A
    W-V sets ptn
1. Polen 5-0 15-4 14
2. Servië 4-1 14-7 12
3. Oekraïne 3-2 9-11 7
4. Portugal 2-3 10-12 6
5. België 1-4 7-12 4
6. Griekenland 0-5 6-15 2

België is uitgeschakeld, enkel de top 4 in de 4 poules stootte door naar de 1/8e finales.

Vital Heynen over zijn toekomst: "100 ideeën, maar geen enkele concreet"

 zo 5 september 2021 10:07
Vital Heynen

Het contract van Vital Heynen bij de Poolse nationale volleybalploeg loopt na het EK volleybal af. Marc Willems wou weten wat de volgende stap wordt van de Belgische coach. "Het zal geen evidente of normale keuze zijn."

Duidelijkheid scheppen over zijn toekomst: dat kan of wil Vital Heynen nog niet. "Mijn contract in Polen loopt af en na het EK gaan we samen praten en zien wat ik ga doen", zegt Heynen.

 

"De grote doelstelling waren de Olympische Spelen en die doelstelling hebben we niet gehaald (Polen verloor in de kwartfinales van de latere kampioen Frankrijk na een tiebreak, red) en ik ben niet iemand die hetzelfde verhaal wil schrijven."

 

"De kans is dus reëel dat ik stop in Polen, maar zekerheid is er niet. Eerst moeten we het EK afwachten, want er zijn nog heel wat stappen mogelijk. Eigenlijk weet ik niet wat ik nu ga doen. Ik heb 100 ideeën, maar geen enkel is concreet."

 

"Ik zou graag nog een keer vrouwen coachen, maar misschien doe ik wel iets met de jeugd of kan ik mijn kennis uit het volleybal in een andere sport toepassen. Dat zie je in het buitenland, maar niet in België."

"Ik ben nu sinds 2010 onderweg. Ik denk dat het tijd is om een stap achteruit te zetten en te kijken wat we in de toekomst gaan doen.

Vital Heynen

Een sabbatjaar behoort ook tot de mogelijkheden. "Absoluut, ik heb enkele aanbiedingen gehad, maar ik heb er nog geen enkele aanvaard. Misschien ga ik een tijdje niets doen."

 

"Ik ben nu sinds 2010 onderweg, dat is 11 jaar. Ik denk dat het tijd is om een stap achteruit te zetten en te kijken wat we in de toekomst gaan doen. Ik hoop iets speciaals te doen. Het zal geen evidente of normale keuze zijn."

 

Heynen ziet het heel breed. "Hoe mooi zou het zijn om naar Afrika te reizen en daar volleybal aan te leren. Dat zou het mooiste zijn: mensen gelukkig maken met volleybal. Dat zoek ik, maar hoe dat er juist uit ziet, dat weet ik niet."

"Ik ben nu nog niet klaar voor een terugkeer naar België"

Vital Heynen was al eens een jaar bondscoach van België, zou hij dat werk niet willen afmaken? "Ik heb met veel plezier gewerkt voor België. De structuur bij de federatie, het BOIC en Sport Vlaanderen, dat was knap werken."

 

"Op het vlak van organisatie staan de Belgische nationale ploeg en clubteams als Maaseik en Roeselare op een hoog niveau. Op dat vlak zie ik geen probleem."

 

Zet Heynen de deur naar België op een heel klein kiertje? "Ik denk niet dat ik nu al klaar ben voor een terugkeer naar België. Dat zou het laatste moeten zijn en daar ben ik nu nog niet aan toe."

Bekijk het volledige interview met Vital Heynen