Jakobsen tegen Sénéchal: "Als je niet omkijkt, ben je geen lead-out voor me"

  Fabio Jakobsen feliciteert Florian Sénéchal, maar zet ook meteen de puntjes op de i.

  Niet Fabio Jakobsen, wel Florian Sénéchal heeft Deceuninck-Quick Step vrijdag een 3e ritzege bezorgd in de Vuelta. Dat de Fransman in volle finale niet omkeek toen Jakobsen gelost was, zorgde wel voor lichte frustratie bij de Nederlander.

  De snelle benen van Fabio Jakobsen waren vrijdag het plan A van Deceuninck-Quick Step in de langste etappe van deze Vuelta. De Nederlander leek uitstekend gepositioneerd te zitten om zijn 3e ritzege te behalen, maar moest in een chaotische finale de rol lossen.

   

  Het was ploegmaat Florian Sénéchal, die als lead-out moest fungeren voor Jakobsen, die uiteindelijk naar de zege spurtte. Sénéchal werd meteen na afloop gefeliciteerd door de Nederlander, maar echt van harte leek dat niet te zijn.

   

  "Proficiat, maar als je niet achterom kijkt, ben je geen lead-out voor mij", zei de zichtbare gefrustreerde Jakobsen aan zijn ploegmakker. "Pas nadat er een gat gevallen was, zei ik dat het aan jou was om te sprinten."

   

  Jakobsen voegde er later nog aan toe dat hij niet de benen had om te sprinten. De Nederlander en Sénéchal hebben een bijzondere band. Sénéchal redde het leven van Jakobsen door alert te reageren na diens zware val in de Ronde van Polen vorig jaar.

  Lees ook:

  Vuelta a España
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1ploegentijdritUtrecht - Utrecht23,3 kmTJVGesink
  2wegwedstrijd's-Hertogenbosch - Utrecht175,1 kmBennettTeunissen
  3wegwedstrijdBreda - Breda193,2 kmBennettAffini
  4wegwedstrijd