Ga naar de inhoud

Bolingo zal niet lopen op de Spelen: "Sta op de rand van een depressie"

 zo 1 augustus 2021 12:02

Cynthia Bolingo zal dan toch niet in actie komen op deze Olympische Spelen. Ze is niet hersteld van de hamstringblessure die ze op training in Mito opliep. "Ze heeft er nog alles aan gedaan om klaar te geraken, maar de tijd was te kort", zegt haar coach Carole Bam.

Cynthia Bolingo trok in bloedvorm naar Japan, want ze verbeterde in de aanloop het ene persoonlijke record na het andere. Maar op de trainingsstage in Mito liep het mis.

 

Aanvankelijk liet de Belgische delegatie weten dat het scheurtje in haar hamstrings hersteld was en ze dus gewoon aan de competitie zou kunnen deelnemen, maar vlak voor de finale van de 4x400m gemengd voelde Bolingo toch weer iets opspelen.

 

In samenspraak met de medische staf en haar entourage en na onderzoek deze ochtend, werd beslist om te passen voor deze Spelen. "Ze heeft er alles aan gedaan om klaar te geraken", zegt haar coach Carole Bam. "Helaas bleek de tijd te kort. Dit is uiteraard bijzonder jammer. Ze zal nu de nodige rust nemen om de blessure te laten herstellen."

Bolingo: "Ik sta op de rand van een depressie"

Op Instagram heeft Bolingo in een lange post ook zelf haar hart uitgestort. "Ik heb zo hard gevochten om het te halen, maar ik ben nu aan het einde van mijn krachten. Ik sta zelfs op de rand van een depressie."

 

"De voorbije jaren heb ik zo hard gewerkt om, vooral aan mezelf, te bewijzen dat ik niet alleen bij vlagen snel kan lopen. Ik wou bewijzen aan de Cynthia Bolingo van vroeger dat ze wel het potentieel heeft om te slagen en mooie dingen te tonen op verschillende domeinen. Ik heb zo hard aan mijn zelfvertrouwen moeten werken."

 

"Maar ik weiger deze Spelen te verlaten verscheurd door treurigheid, bitterheid en wanhoop. Deze Spelen kunnen niet van mij afnemen wat ik de voorbije jaren heb opgebouwd."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.