Ga naar de inhoud

Dick Advocaat keert al op zijn stappen terug en wordt bondscoach van Irak

 za 31 juli 2021 18:37
Een huilende Dick Advocaat bij zijn afscheid van Feyenoord.

Het bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan: Dick Advocaat (73) gaat in op een aanbod om de nationale ploeg van Irak te coachen. Advocaat leek nochtans afscheid genomen te hebben van het trainerschap. 

In mei zette Dick Advocaat een punt achter zijn samenwerking met Feyenoord. Advocaat nam in tranen afscheid van de Rotterdammers en zijn loopbaan als clubtrainer.

 

Zijn pensioen leek vorm te krijgen, maar Advocaat zou Advocaat niet zijn als hij toch nog niet eens voor een verrassing zou tekenen.

 

Op zijn 73e laat de Nederlander zich verleiden door een aanbod van de voetbalbond van Irak. Hij moet het land naar het WK van 2022 in Qatar proberen te loodsen.

 

Advocaat begint met Irak over ruim een maand aan de derde ronde van de WK-kwalificatie van de Aziatische voetbalconfederatie (AFC). Op 2 september is Zuid-Korea in Seoel de eerste tegenstander. 

 

Irak neemt het in poule A ook op tegen Iran, Libanon, Syrië en de Verenigde Arabische Emiraten. Advocaat zal Irak dit jaar ook bij de Arab Cup in Qatar en de Gulf Cup in eigen land leiden.

 

Begin deze maand stapte Srecko Katanec op als bondscoach bij Irak. Naar eigen zeggen werd de Sloveen al maanden niet meer betaald.

 

Irak is na Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België, Rusland en Servië het zevende land waar Advocaat als bondscoach aan de slag gaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.