Ga naar de inhoud

Goalballer Vanhove en amazone George dragen Belgische vlag op Paralympische Spelen

 wo 28 juli 2021 12:32
Michèle George
Michèle George

Goalballer Bruno Vanhove en amazone Michèle George zijn op dinsdag 24 augustus de Belgische vlaggendragers tijdens de openingsceremonie voor de Paralympische Spelen in Tokio (24 augustus-5 september).

Voor Bruno Vanhove worden het zijn derde Spelen. Hij was er al bij in 2008 in Peking en in 2012 in Londen. In 2016 miste de goalbalploeg de Spelen. 

 

Ook Michèle George is er in Tokio voor de derde keer bij. Zowel in Londen als in Rio was ze goed voor medailles. Twee gouden in 2012 en een gouden en een zilveren in 2016. 

 

"Ik wist vooraf van niets", glunderde George. "Pas enkele minuten voor de ceremonie wist ik dat ik vlaggendrager zou mogen zijn. Dit overschrijdt een sporttak. Ik hoop dat niet alleen ik, maar alle andere atleten in mijn zog in de schijnwerpers zullen worden gezet."

 

Vanhove, de kapitein van het goalballteam, was ook duidelijk geëmotioneerd. "Ik hoorde het pas bij aankomst hier in Brussel en ben er van aangedaan. Wat een eer. Het is persoonlijk heel mooi, omdat dit ook mijn laatste Spelen zijn."

 

Vanhove en George zijn de opvolgers van zwemmer Sven Decaesstecker, die de Belgische vlag droeg bij de openingsceremonie van de Paralympische Spelen in Rio in 2016. 

 

Rolstoelsprinter Peter Genyn droeg de vlag bij de sluitingsceremonie in Rio.