Ga naar de inhoud

Eerste ronde is meteen het eindpunt voor taekwondoatleet Jaouad Achab

 zo 25 juli 2021 07:33
Jaouad Achab
De Dominicaan Bernardo Pie bleek te sterk voor onze landgenoot.

Jaouad Achab is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de volgende ronde in het taekwondo. In de eerste ronde bleek de Dominicaan Bernardo Pie te sterk: 18-11.

Na de teleurstelling in Rio vijf jaar geleden was Jaouad Achab gebrand om zich nog eens te tonen in het taekwondo. Daarvoor moest hij wel eerst de Dominicaan Bernardo Pie opzij zetten. 

 

Achab begon enthousiast aan zijn kamp, maar keek na de eerste ronde al meteen tegen een fikse achterstand aan. Onze landgenoot probeerde met enkele slagen de kloof te dichten, maar de scheidsrechter vond het niet genoeg voor een punt.

 

Die punten maakte zijn Dominicaanse tegenstrever wel. Met enkele rake trappen liep Pie steeds verder uit. Op een gegeven moment stond Achab zelfs 10 punten in het krijt.

 

In de slotronde zette Achab nog alles op alles, maar het mocht niet baten. Het taekwondo-toernooi loopt zo vroeger dan verhoopt op zijn einde voor onze landgenoot, omdat zijn tegenstander zelf in de volgende ronde verloor en Achab dus ook niet mocht herkansen.

Achab: "Ik kon mijn afstand en mijn ritme niet vinden"

Lees ook: