Stuyven kan Pogacar lang volgen: "Morgen toch rustdag, dus waarom niet?"

  Jasper Stuyven: "Ik ben toch redelijk diep gegaan."

  Tadej Pogacar, Richard Carapaz, Alekseij Loetsenko en... Jasper Stuyven. De winnaar van Milaan-Sanremo was op de slotklim de vreemde eend in de bijt in de groep van de klassementsmannen. "Hopelijk kan ik op dit elan door na de rustdag."

  Stuyven verraste vriend en vijand door lang bij de klassementsmannen te blijven op de slotklim. "Mijn benen waren goed en ik ben misschien wel in het voordeel in dit weer."

   

  "Morgen staat er een rustdag op het programma, dus waarom niet? Het is voor iedereen een lastige dag, dus dan kan je beter doorduwen. Maar ik ben toch redelijk diep moeten gaan. Het is toch redelijk op."

   

  Stuyven heeft nu een rustdag om op adem te komen. "Na twee dagen in de regen zal het voor iedereen van pas komen. Hopelijk kan ik op dit elan doorgaan na de rustdag. Of ik nog kansen zie voor ritwinst? We zullen morgen eens kijken naar de mogelijkheden."

  Lees ook: