Fiorentina kiest voor Vincenzo Italiano als vervanger van Gattuso

    Vincenzo Italiano staat volgend seizoen aan de zijlijn bij Fiorentina.

    Fiorentina heeft Vincenzo Italiano (43) aangesteld als nieuwe hoofdcoach. Hij vervangt Gennaro Gattuso, die na een dispuut met het bestuur rond de zomertransfers na amper drie weken al weer vertrok.

    Met Vincenzo Italiano kiest Fiorentina voor de coach van Spezia. Spezia eindigde dit seizoen als 15e in de Serie A. Het jaar voordien dwong Italiano met de club nog een historische promotie naar het hoogste niveau af.

     

    Italiano tekende een contract bij Fiorentina tot 2023. Hij krijgt er met Callejon, Caceres en Amrabat (ex-Club Brugge) enkele bekende namen onder zijn hoede. Franck Ribéry zal komende zomer waarschijnlijk transfervrij vertrekken.