Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 1

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
E4
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
E4
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
E4
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0

Gunther Schepens over Jeremy Doku: "Hij verliest nog te vaak het overzicht"

 wo 23 juni 2021 08:43
De 19-jarige Doku maakte indruk tegen Finland.

Tegen Finland verzamelde Jeremy Doku (19) zijn eerste speelminuten als Rode Duivel op een groot toernooi. Met zijn waanzinnige snelheid liet hij zich meteen opmerken, al zag analist Gunther Schepens toch nog een groot werkpunt: "Hij loopt 70 meter rechtdoor en heeft onderweg niets gezien."

"Altijd dreigend, maar verliest vaak het overzicht"

Aan tafel in Villa Sporza werd de prestatie van Doku tegen Finland onder de loep genomen. Frank Boeckx, keeperstrainer van de Anderlecht-jeugd, verklapte dat ze op Neerpede de wedstrijd van Doku tegen Finland met grote ogen bekeken. 


"Zoals hij speelde, zo kennen we hem. Als hij aan de bal komt is het meteen met het gezicht vooruit en zet hij de actie in. Er gaat altijd dreiging van uit. De Finse keeper pakte dat ene schot heel goed. Hij had wel een doelpuntje verdiend."


Ook Gunther Schepens ziet de kwaliteiten van Doku, maar is ook streng. "Hij is een goede speler. Zijn belangrijkste kwaliteit is zijn snelheid, maar daardoor verliest hij vaak het overzicht." 


"Zo vertrok hij een keer gewoon rechtdoor met de bal en kwam hij 70 meter verder uit, maar onderweg had hij niets gezien. Enkele keren in de wedstrijd moest hij de bal de diepte inspelen, maar deed hij het niet."

 

Franky Van der Elst gaat akkoord. "Het overzicht behouden is de progressie die hij nog moet maken. Dat zagen we al bij Anderlecht. Bij Rennes heeft hij stappen vooruit gezet, maar de rust aan de bal en het overzicht zijn dingen die hij nog moet leren. Het is allemaal nog te wisselvallig."

De Finse doelman houdt Doku van een doelpunt:

"Als hij vanop links naar binnen komt is hij het gevaarlijkst"

Doku begon op rechts aan de wedstrijd, maar zwierf erg vaak uit naar links. Rendeert hij daar beter? Olivier Deschacht vindt van wel. "Als hij naar binnen kan komen is hij levensgevaarlijk."

 

"Ik herinner me een wedstrijd tegen Zulte Waregem vorig jaar, waar hij 2 keer scoort door naar binnen te komen en de tweede paal op te zoeken. Toen was hij fantastisch."

 

Boeckx: "Die typische rushes, hij doet dat expres, want hij weet dat het zijn sterke punt is. Als je hem dat afneemt dan is het een andere speler."

 

"De een-op-een-actie, dat is zijn kwaliteit. Daarvoor moet hij in stelling gebracht worden. Dan is hij bijna niet te verdedigen. Maar Doku is niet de speler die anderen voor doel moet zetten, dat is zijn rol niet in deze ploeg."

Bekijk het gesprek aan tafel over Jeremy Doku:

Lees ook: