Lefevere twijfelt aan uitleg Bennett: "Ik laat dit niet zomaar voorbijgaan"

 ma 21 juni 2021 16:13
Sam Bennett won vorig jaar het groen in de Tour.
Sam Bennett won vorig jaar het groen in de Tour.

Een knieblessure houdt Sam Bennett weg uit de Tour en dat heeft voor wrevel gezorgd bij Patrick Lefevere. De manager van Deceuninck-Quick Step stelt de blessure van de Ier in vraag. "Ik begin te denken dat het meer faalangst is dan alleen maar pijn", is Lefevere scherp bij Sporza.

Mark Cavendish is in laatste instantie opgetrommeld om de geblesseerde Sam Bennett te vervangen in de Tour-selectie van Deceuninck-Quick Step. "Mark was eigenlijk al vertrokken naar Italië om te trainen. We hebben hem moeten terugroepen", vertelt Patrick Lefevere.

 

"Toen Bennett belde dat hij geblesseerd was en dat hij verzorging en rust nodig had, voelden we de bui al hangen dat hij niet klaar ging zijn voor de Tour."

 

"Drie dagen voor de Ronde van België heeft hij zijn knie gestoten tegen zijn stuur. Daar heeft hij ons niks van gezegd. Toen hij aankwam, hebben we hem weer naar huis gestuurd. Dan was het een welles-nietesspelletje: wel trainen of niet trainen?"

Ik heb zelfs voorschotten van boetes betaald voor Bennett. Als je me dan zo behandelt, zegt dat veel over hem.

Patrick Lefevere

"Ik kan niet bewijzen dat hij geen kniepijn heeft, maar ik begin wel meer en meer te denken dat het meer faalangst is dan alleen maar pijn. Gisteren moest hij naar België komen, maar dan waren er weer problemen met zijn vliegtuig. Dan begin je toch rare dingen te denken. Hij zal toch moeten komen. Dit laat ik niet zomaar voorbijgaan."


Zou het bij Bennett een rol spelen dat hij de ploeg na dit seizoen verlaat? "Als dat het geval is, zou dat wel veel zeggen over hem, na alles wat ik voor hem gedaan heb. Ik heb zelfs voorschotten van boetes betaald om zijn boete bij Bora te kunnen betalen. Als je me dan zo behandelt, is dat veelzeggend. Ik sluit het niet uit."


"Wat Mark Cavendish betreft: de verwachtingen zijn niet al te hoog. Hij is geen 30 jaar meer. Het siert hem wel dat hij nerveus is alsof hij zijn eerste koers bij de junioren moet rijden. Als hij niet wint, zal iedereen dat normaal vinden. Wint hij wel, dan zal iedereen hem op een troon zetten."

Lees ook: