kalender WB mountainbike 2021
8-9 mei Albstadt (Dui)  
15-16 mei Nove Mesto (Tsj)  
3-4 juli Les Gets (Fra)  
23-29 augustus WK in Val di Sole (Ita)  
4-5 september Lenzerheide (Zwi)  
18-19 september Snowshoe (GBr)  

Mentor Kurt Bogaerts: "Pidcock heeft geluk gehad, hij werd aangereden door auto"

 do 3 juni 2021 13:47
De fiets van Tom Pidcock na de impact van de aanrijding.

Tom Pidcock is na zijn val op training al geopereerd aan zijn gebroken sleutelbeen. De jonge Brit moet de Ronde van Zwitserland schrappen, maar de Olympische Spelen komen niet in het gedrang. "Hij kijkt al weer vooruit."

Tom Pidcock kwam maandag ten val op training in de buurt van Font-Romeu. "Hij reed met een redelijk hoge snelheid bij het begin van een afdaling. Wat er exact gebeurd is, weten we niet, maar Tom werd van opzij aangereden door een auto", vertelt Kurt Bogaerts, de mentor en coach van Pidcock.

 

Bogaerts reed zelf een eindje achterop tijdens de training. "Door de impact werd hij over de auto gekatapulteerd. Zijn fiets heeft voor een stuk de klap opgevangen en is in twee stukken gebroken." 

 

"Het belangrijkste was om hem meteen naar een ziekenhuis te brengen. Hij is intussen in Girona (Spanje) al geopereerd aan zijn sleutelbeen en heeft het ziekenhuis al verlaten."

 

Voor hij het ziekenhuis mocht verlaten werd Pidcock uitgebreid onderzocht, ook aan zijn organen. "Want bij zo'n zware impact weet je maar nooit. Hij heeft al bij al geluk gehad. Maar Tom is positief en kijkt al weer volop vooruit."

"De WB-manche in Les Gets moet haalbaar zijn"

Normaal gezien zou Pidcock zondag van start gaan in de Ronde van Zwitserland, eigenlijk de start van zijn voorbereiding richting de Olympische Spelen. Daar mikt de jonge Brit op goud in het mountainbiken.

 

"Uiteraard komt Zwitserland te vroeg, maar de WB-manche mountainbike in Les Gets (4 juli) én de Olympische Spelen moeten haalbaar zijn. De Ronde van Zwitserland zat in zijn voorbereiding om de aanloop naar Tokio niet te saai te maken." 

 

"Met gewone training zal hij even goed klaar geraken voor de Olympische Spelen. Saai zal het sowieso niet worden, het is nu gewoon een andere weg naar Tokio."

 De conditie die hij heeft, moeten we  proberen te bewaren en we moeten aandachtig zijn voor ontstekingen op de wonde of andere complicaties.

Kurt Bogaerts

"We hebben al eens eerder in deze situatie gezeten, toen Tom zijn knie blesseerde in de Ronde van de Toekomst in 2019. De situatie was toen veel complexer, maar toch werd hij nog derde op het WK voor beloften. Dat geeft ons vertrouwen dat het nu ook haalbaar is."

 

"We gaan nu vooral verstandig te werk gaan. De conditie die hij heeft, moeten we proberen te bewaren en we moeten aandachtig zijn voor ontstekingen op de wonde of andere complicaties." 

 

"De ploeg houdt vanavond nog een meeting om iedereen voluit achter Tom te zetten. Hij was in een goeie conditie, dan herstel je normaal gezien ook sneller", houdt Bogaerts de moed erin. Op maandag 26 juli staat het mountainbike op het olympische programma.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: