Ga naar de inhoud

Alle prijzengeld in Giro gaat vandaag naar slachtoffers van kabelbaanramp

 vr 28 mei 2021 09:25
" "
Het ongeluk met de kabelbaan naar de Mottarone vond zondag plaats.

De 19e rit in de Giro had normaal vandaag over de Mottarone gepasseerd, maar na het tragische ongeluk met de kabelbaan vorige zondag laat het peloton de berg links liggen. De renners willen evenwel een geste doen, stelt rennersvakbond CPA. Alle prijzengeld van vandaag gaat naar de slachtoffers.

"Hoewel de Giro de Mottarone niet zal beklimmen, zullen de renners hulde brengen aan de 14 slachtoffers van de kabelbaanramp. Ze hebben unaniem beslist het prijzengeld van vandaag te doneren aan kleine Eitan en de families die getroffen zijn door deze vreselijke tragedie", klinkt het op Twitter.

 

De 5-jarige Eitan uit Israël is de enige overlevende van de ramp. De kleuter zat in een cabine die afgelopen zondag bij de berg Mottarone omlaag stortte na een kabelbreuk. Er vielen 14 doden, onder wie de ouders, broer en overgrootouders van het kind.

Lees ook: