Giro: voorlaatste bergrit ingekort vanwege ongeluk met kabelbaan

  De vrijdagrit in de Ronde van Italië wordt met 25 kilometer ingekort om de klim te omzeilen waar afgelopen zondag een kabelbaan naar beneden is gestort, een ongeluk dat 14 mensen het leven kostte.

  De Italiaanse autoriteiten hadden de organisatoren van de Giro verzocht om de omgeving van de kabelbaan van Mottarone te vermijden tijdens de rit van vrijdag.

   

  Normaal gezien had het peloton van Abbiategrasso koers moeten zetten richting de Mottarone, een beklimming van 1e categorie. Maar op die berg speelde zich afgelopen weekend het tragische ongeluk.

   

  In plaats van de Mottarone zullen de renners nu de klim naar Gignese nemen, een helling van 4e categorie. De route wordt hierdoor 25 kilometer korter, maar de finale - met de Passo della Colma en de slotklim naar Alpe di Mera - blijft ongewijzigd.

  Iedereen test negatief op corona

  De organisatie van de Giro heeft op de 2e rustdag ook laten weten dat alle testen op het coronavirus, bij zowel de renners als de omkadering, negatief waren.

   

  592 personen werden getest en leverden - net als op de eerste rustdag - een negatief staal af. Een groot contrast met de Giro van vorig jaar, toen maar liefst 2 teams (Jumbo-Visma en Mitchelton-Scott) de wedstrijd verlieten vanwege een positieve test.