Succescoach Galtier zwaait af bij Rijsel: "Mijn tijd hier zit erop"

  Christophe Galtier

  Enkele dagen na het behalen van de landstitel heeft Rijsel-coach Christophe Galtier bekendgemaakt dat hij het voor bekeken houdt bij de kersverse kampioen. "Het is beter dat ik er nu mee stop", zegt Galtier aan L'Equipe.

  Christophe Galtier stond sinds december 2017 aan het roer bij Rijsel. Dit seizoen loodste hij de Noord-Franse club verrassend naar de titel in de Ligue 1, voor het rijke PSG. Galtier heeft nu besloten om afscheid te nemen in schoonheid.

   

  "Mijn tijd hier zit erop", zegt Galtier, die volgens de Franse pers het hof gemaakt wordt door onder meer Lyon, Nice en Napoli. "Ik wil vermijden dat het routine wordt."

   

  "Deze beslissing heeft niks te maken met de spelersgroep voor volgend seizoen of met de financiële situatie van de club. Ik heb dit zelf beslist, omdat ik voel dat het beter is dat er ik er nu mee stop. Ik heb nog met niemand anders gesproken."

  Lees ook: