Meteen prijs: Mathieu van der Poel wint bij eerste optreden op mountainbike

  Van der Poel was er ook al in 2019 bij in Albstadt

  0 / 0

  Dit weekend start de wereldbeker mountainbike in Albstadt (Duitsland). Mathieu van der Poel had het duidelijk naar zijn zin in de shorttrack en liet Nino Schurter vrij gemakkelijk achter zich. Bij de vrouwen won Pauline Ferrand-Prévot. Zondag staat de cross-country op het programma.

  De WB-manches de komende weken zijn heel belangrijk om een goeie startpositie te verwerven op de Olympische Spelen in Tokio. Vooral voor Mathieu van der Poel zit er druk op, want hij doet slechts mee in Albstadt en Nove Mesto (volgende week).

   

  Op de vrijdag van een WB-manche staat altijd de shorttrack op het programma, een korte race op een omloop van een goeie kilometer waarmee de startposities voor zondag in de cross-country bepaald worden.

   

  Mathieu van der Poel had er zin in, testte in het begin van de race de concurrentie en maakte het verschil in de slotronde. Hij won voor Victor Koretzky en Nino Schurter. Jens Schuermans eindigde als 18e.

   

  Van der Poel had al anderhalf jaar geen mountainbikewedstrijd gereden en had daardoor geen enkel punt meer op de internationale rankings. Dankzij een nieuw reglement, dat er kwam naar aanleiding van de vele corona-annulaties, mocht hij toch van start gaan in de shorttrack, voorbehouden voor de top  40. Tom Pidcock was er niet bij en kon geen WB-punten scoren.

  "Ik ben heel blij om terug te zijn en meteen te winnen", vertelde Van der Poel na de race. "De shorttrack ligt me wel, zondag wordt het helemaal anders. Dan is het meer klimmen en minder op de kracht. Maar het is leuk om in de leiderstrui te mogen starten en ik ben ook blij met de belangrijke punten voor Tokio."

  Laatste ronde bij de mannen: Van der Poel is te sterk voor de rest

  Laatste ronde bij de vrouwen: kijk hoe Ferrand Prevot naar de zege sprint

  Het programma van dit weekend in Albstadt:

  Vrijdag 7 mei

  • shorttrack vrouwen om 17.30u
  • shorttrack mannen om 18.15u (zonder Pidcock)

   

  Zondag 9 mei

  • cross-country vrouwen om 11.00u
  • cross-country mannen om 14.15u

  De kalender van dit seizoen

  Wereldbeker

  8-9 mei : Albstadt, Duitsland
  15-16 mei : Nové Město, Tsjechië
  12-13 juni : Leogang, Oostenrijk
  3-4 juli : Les Gets, Frankrijk
  4-5 september : Lenzerheide, Zwitserland
  18-19 september : Snowshoe, Verenigde Staten

   

  Olympische Spelen
  26 en 27 juli: Tokio

  WK

  24-29 augustus: Val di Sole, Italië 

  Van der Poel wint meteen bij rentree in het mountainbiken