Ga naar de inhoud

Vincenzo Nibali wint race tegen klok na polsbreuk en rijdt Giro

 ma 3 mei 2021 12:56
Nibali won de Giro in 2013 en 2016.
Zo maakte Trek-Segafredo de deelname van Nibali bekend. Zijn bijnaam is Haai van Messina.

Tweevoudig Giro-winnaar Vincenzo Nibali kan zijn koffers voor de Giro d'Italia klaarmaken. De 36-jarige Italiaan brak 3,5 week geleden zijn pols, maar deed er alles aan om zaterdag van start te kunnen gaan. En dat is gelukt: zijn team Trek-Segafredo bevestigde vandaag zijn deelname.

Op 14 april brak Nibali, die in 2013 en 2016 de beste van de ronde van zijn land was, zijn rechterpols op training. Hij stond voor een berg, maar heeft die nu bedwongen. Op 15 april ging hij onder het mes, na 3 dagen complete rust hielp een brace hem bij de herneming van zijn fysieke activiteiten.

 

Afhankelijk van de evolutie van zijn blessure zou deze week de knoop doorgehakt worden, wat Trek-Segafredo dus vandaag deed met een mooie visual van de Haai van Messina, de bijnaam van Nibali.

 

In welke vorm Nibali zaterdag in Turijn de 8 km lange tijdrit zal rijden is niet bekend. Maar dat hij al aan de start staat, is een overwinning op zich.

Nibali kwam voor het laatst in actie op 20 maart. Toen eindigde hij in Milaan-Sanremo als 35e.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: