Ga naar de inhoud

Nibali is succesvol geopereerd: "De Giro-start halen? We weten hoe sterk hij is"

 do 15 april 2021 18:56

Na een val op training heeft Vincenzo Nibali een operatie ondergaan aan zijn gebroken pols. "Vincenzo zal nu 3 dagen rusten. We hopen dat hij daarna snel de fysieke activiteiten kan hervatten", meldt Trek-Segafredo.

"Als Giro voor de deur staat, nemen we beslissing"

3,5 weken voor de start van de Giro kwam tweevoudig eindwinnaar Vincenzo Nibali gisteren pijnlijk ten val. Een gebroken pols was het verdict, vandaag lag de 36-jarige Italiaan al op de operatietafel.

 

"Er zijn schroeven en een metalen plaatje geplaatst in de rechterpols van Vincenzo", zegt Emilio Magni (ploegdokter van Trek-Segafredo). "De operatie duurde een uur en is uitstekend verlopen."

 

"Vincenzo zal nu 3 dagen absolute rust hebben. Daarna zal hij met behulp van een brace beginnen aan passieve en actieve kinesitherapie."

 

Komt de Giro in gevaar voor Nibali? "Het is moeilijk om nu al een voorspelling te maken. Veel zal afhangen van Vincenzo's gevoel en van de indicaties die we krijgen van de specialisten."

 

"We hopen dat hij zo snel mogelijk een minimum aan fysieke activiteiten mag doen."

Aan de start staan van de Giro (op 8 mei) is een lastige, maar geen onmogelijke uitdaging

Luca Guercilena, ploegmanager Trek-Segafredo

Ploegmanager Luca Guercilena koestert hoop, maar predikt ook rust. "Het is belangrijk dat Vincenzo nu zoveel mogelijk kan rusten tijdens het herstelproces."

 

"Aan de start staan van de Giro (op 8 mei) is een lastige, maar geen onmogelijke uitdaging. Door de dagelijkse feedback van de artsen zullen we weten of dat doel bereikt kan worden."

 

"Als de Giro-start nadert, zullen we samen een beslissing nemen. We weten hoe sterk Vincenzo is, niet alleen op de fiets maar ook in zijn hoofd", besluit Guercilena.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: