Ga naar de inhoud

Van der Breggen is verlost van verkoudheid en rijdt morgen laatste Gold Race

 za 17 april 2021 12:10
Anna van der Breggen won de Amstel Gold Race al eens in 2017.
Anna van der Breggen won de Amstel Gold Race al eens in 2017.

Voor de Brabantse Pijl moest een zieke Anna van der Breggen (SD Worx) woensdag nog verstek laten gaan. De wereldkampioene is hersteld en kan morgen voor de laatste keer een gooi doen naar winst in de Amstel Gold Race.

Anna van der Breggen, die morgen 31 wordt, is dit seizoen bezig aan haar afscheidstournee. Begin deze week werd de Nederlandse ziek. Een verkoudheid, luidde de diagnose.

 

De wereldkampioene paste woensdag voor de Brabantse Pijl, maar is nu weer fit. In 2017 stond Van der Breggen al eens op het hoogste schavotje van de Amstel Gold Race.

 

Met Chantal van den Broek-Blaak stelt SD Worx nog een oud-winnares op. De Nederlandse ploeg legt zijn boontjes morgen ook te week op vrouw in vorm Demi Vollering.

 

“Ik voorspel een behoorlijk zware editie van de Amstel Gold Race", zegt Danny Stam, sportief manager van SD Worx. "De heuvels op dit parcours volgen elkaar snel op en alle renners zullen dus telkens vooraan in het peloton willen rijden."

Kijk morgen live

De Amstel Gold Race voor de vrouwen is morgen te volgen bij Sporza. Vanaf 8.30 uur volgen we de wedstrijd met updates, om 11.05 uur start de uitzending op Canvas (ook te bekijken met livestream).

De selectie van SD Worx voor de Amstel Gold Race

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.