Ga naar de inhoud

"Zwanze Derby" deel 4: "Zie Union graag promoveren om weer echte derby te starten"

 za 13 maart 2021 08:45
Vincent Kompany
Vincent Kompany en Anderlecht duiken op in deel 4 van de reeks "Zwanze Derby".

De vierde en laatste "Zwanze Derby" tussen Union en RWDM van het seizoen wordt de belangrijkste. Union kan op eigen veld en tegen zijn Brusselse stadsgenoot kampioen worden vandaag. Deel 4 van de mooie docureeks "Zwanze Derby" brengt u helemaal in de (Brusselse) sfeer.

Twee Brusselse derby's in 12 dagen

Tussen eind januari en het midden van februari speelde Union twee derby's in 12 dagen. Eerst op 30 januari op het veld van RWDM in de competitie. Een belangrijk duel, vooral voor de eer, want na de eerste twee onderlinge duels stond het 1-1 in het aantal zeges. 

 

Op 11 februari volgde de bekermatch tegen grote broer Anderlecht in het Dudenpark. "A derby is not to be played, but to be won", maakt een eenzame Anderlecht-fan buiten het stadion duidelijk met een kartonnen bord. 

 

Wie zijn geschiedenis kent, weet dat Union al vier keer kampioen was toen Anderlecht nog opgericht moest worden. In deel 4 van de docureeks zie je het respect van Vincent Kompany voor het instituut Union.

 

"Union was een reus die lang in de lagere klasse zat, maar het was altijd leuk om als neutrale fan naar de wedstrijden hier te komen kijken. Ik had ook vrienden die hier speelden."

 

"Ik zie Union graag promoveren om opnieuw een echte Brusselse derby op te starten. Ik hoop hetzelfde voor RWDM. Dan zal de rivaliteit natuurlijk opnieuw stijgen."

Meer dan een club: maak kennis met sociale projecten van RWDM en Union

In deze aflevering maak je ook kennis met de sociale projecten van zowel RWDM (Crampons-Crayons) als Union (Union Foundation). Want beide volksclubs in de grootstad willen meer zijn dan enkel een voetbalclub.

Bekijk ook: