Ga naar de inhoud

UEFA schorst van racisme beschuldigde Roemeense ref van PSG-Basaksehir

 ma 8 maart 2021 17:32
Het kwam tot een verhitte discussie tussen de scheidsrechters en Webo.

De UEFA heeft de Roemeense ref Sebastian Coltescu, die op 8 december tijdens de Champions League-wedstrijd tussen PSG en Basaksehir beschuldigd werd van racisme, tot het einde van het seizoen geschorst.

Tijdens de groepsmatch tussen PSG en Basaksehir werd Pierre Webo, de assistent-coach van Basaksehir, door vierde scheidsrechter Sebastian Coltescu aangeduid met het Roemeense woord "negru".

 

Daarna gingen de poppetjes aan het dansen en verlieten de spelers van Basaksehir, gevolgd door de spelers van PSG, al na 15 minuten het veld.

 

De Kameroener Webo beschuldigde de vierde scheidsrechter, Sebastian Coltescu, maar na analyse van verschillende beelden door Roemeense media werd ook assistent-scheidsrechter Octavian Sovre verdacht van racisme.

 

Coltescu, vierde scheidsrechter tijdens het bewuste duel, is nu tot het einde van het seizoen geschorst door de UEFA. Hij krijgt de sanctie omwille van "ongepast gedrag". Zijn landgenoot Octavian Sovre, de assistent-scheidrechter tijdens die match, kreeg een lichtere straf. De UEFA had voor hem enkel een "berisping" in petto.

Lees ook: