Ga naar de inhoud

Basaksehir-voorzitter wil "levenslange schorsing" voor Roemeense scheidsrechter

 do 10 december 2020 19:57
De wedstrijd werd een dag stilgelegd.

De voorzitter van de Turkse club Basaksehir wil dat de Roemeense scheidsrechter Sebastian Coltescu, "levenslang" geschorst wordt. Dat verklaarde Göksel Gümüsdag aan Turkse media. De scheidsrechter zou de T2 van de Turken racistisch bejegend hebben in de match tegen PSG. 

"Dit soort scheidsrechters zou levenslang moeten worden uitgesloten", aldus Göksel Gümüsdag. "Er moet een voorbeeld worden gesteld. 8 december zal de wereldgeschiedenis ingaan als een dag van verzet tegen racisme."  

 

De Europese voetbalbond is een disciplinair onderzoek gestart naar de gebeurtenissen van dinsdagavond. De vierde official Coltescu zou in de communicatie met de eveneens Roemeense scheidsrechter een racistische term hebben gebruikt over de Kameroense assistent-coach van Basaksehir, Pierre Webo, die kort daarvoor boos had gereageerd op een beslissing van de arbitrage. Beide teams stapten na een minutenlange discussie van het veld.  

 

De wedstrijd werd woensdagavond in Parijs voortgezet met de Nederlander Danny Makkelie als ref. PSG, dat al verzekerd was van een plaats in achtste finales, won uiteindelijk overtuigend met 5-1.

Lees meer: