Ga naar de inhoud

Merlier verrast met vroege spurt en houdt Cavendish en Dupont achter zich

 zo 7 maart 2021 15:15
Tim Merlier mag opnieuw juichen.

Tim Merlier heeft zijn 2e koers in 1 week tijd gewonnen. De Belg van Alpecin-Fenix was de snelste in de GP Monseré. In een massaspurt ging hij verrassend vroeg aan en viel niet stil, Mark Cavendish en Timothy Dupont beten er hun tanden op stuk.

IJzersterke Merlier spurt al de rest uit het wiel en wint de GP Monseré

Deceuninck-Quick-Step controleert, maar Merlier is te sterk

Het was een incidentrijke editie van de GP Monseré, met heel wat valpartijen. Het jonge peloton had zin om te koersen, een groep van 9 koos voor het ruime sop met een vroege vlucht.

 

Het peloton nam onder leiding van Deceuninck-Quick-Step de controle over. De ploeg van kopman Mark Cavendish pareerde aanvallen van kleine groepjes. Een massasprint leek onafwendbaar. 

 

Op de laatste passage van de Gitsberg, 7 km voor de streep, trok Amaury Capiot (Arkéa-Samsic) ten aanval. De 27-jarige Belg kon een kloofje slaan van maximaal 8 seconden. Hij werd op 3 km van de streep weer ingerekend, het verwachte duel tussen Merlier, Cavendish en Dupont leek in de maak.

 

Bert Van Lerberghe probeerde Cavendish in stelling te brengen in de slotkilometer, maar in een nerveus peloton moest de Brit vol in de remmen. Tim Merlier keek niet om en zette vol aan van ver. Mark Cavendish vocht nog voor wat hij waard was, maar eindigde als tweede, Timothy Dupont vervolledigde het podium.

 

Merlier bezorgt zo zijn ploeg Alpecin-Fenix, na de zege van Mathieu van der Poel in de Strade Biache, een tweede overwinning in evenveel dagen. Voor de 28-jarige sprinter is het zijn 2e zege in een week, na Le Samyn.

Merlier: "Kan lang wattages aanhouden"

"Ik had het niet verwacht om zo makkelijk aan te kunnen gaan. Dit soort koersen liggen me iets minder als het peloton te nerveus is en iedereen frisse benen heeft. Maar de ploeg heeft me goed gebracht." 

 

"Naar mijn gevoel viel het beetje stil en door de valpartij zat ik helemaal alleen vooraan. Als ik van ver kan gaan, weet ik dat ik mijn wattages kan aanhouden. Dan is het hopen dat niemand uit mijn wiel komt. Hopelijk recupereer ik nu goed voor de Tirreno-Adriatico."

Cavendish: "Merlier reed een erg slimme sprint"

"Ik ben een beetje teleurgesteld, want ik voelde me goed. De ploeg controleerde de koers tot op het einde. Ik zat in de sandwich, maar Merlier was erg slim. Zodra hij dat zag, ging hij aan. Als je zo slim koerst en goede benen hebt, verdien je om te winnen. Ik heb nog geprobeerd, maar kwam te laat."

 

"Het is leuk om op het podium te staan, maar ik blijf een beetje teleurgesteld. Ik heb wel weer plezier op de fiets. Toen ik mijn programma maakte, wou ik zoveel mogelijk in België koersen. Vlamingen weten wat koers is, ik hou ervan om te koersen hier en heb er veel plezier in."

Dupont: "Het is een eer om naast Cavendish op het podium te staan"

"Ik denk dat alles perfect verliep tot aan de laatste bocht. Ik had tegen mijn ploegmaat gezegd om aan te gaan, dat deed hij perfect."

 

"In de bocht ging Merlier rechts aan, ik moest nog rond mijn ploegmaat en dat was niet voorzien. Daar verloor ik de aansluiting met Tim, hij was al zo ver weg dat er niks meer aan te doen was." 

 

"Op zich ben ik blij dat ik nog op het podium sta. Het is een mooi podium, het zijn 2 grote renners. Het is een eer om met Cavendish op het podium te staan."

Uitslag
1.        TIm Merlier 4u34'44"  
2.       Mark Cavendish (Eng) z.t.  
3.       Timothy Dupont z.t.  
4.       Pierre Barbier (Fra) z.t.  
5.       Riccardo Minali (Ita) z.t.  
6.       Thomas Boudat (Fra) z.t.  
7.        Jordi Warlop z.t.  
8.       Emiel Vermeulen z.t.  
9.       Arne Marit z.t.  
10.     Jan-Willem van Schip (Ned) z.t.  

Cavendish moet tevreden zijn met 2e plek:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Verslag van de GP Monseré

Johan Museeuw komt zoon in de kopgroep aanmoedigen

3 renners betrokken in valpartij op ruim 30km van het einde

Nieuwe val in het peloton, met o.a. Steff Cras als slachtoffer

Simone Consonni kronkelt van de pijn na nieuwe valpartij

Vreemde val! Lotto-renner sleurt andere renner mee die met hand in wiel vast zit

Wat een baard! Rasmus Quaade rijdt rond in GP Monseré met prachtexemplaar

Lees ook: