Ga naar de inhoud

Thomas Pieters richt zijn blik weer op VS: "Ik wil kaart voor PGA Tour"

 do 25 februari 2021 12:47
Thomas Pieters speelt deze week het PGA-toernooi van Puerto Rico.

Thomas Pieters gooit het een beetje over een andere boeg. De Belgische golfer heeft opnieuw zijn zinnen gezet op de Amerikaanse PGA Tour. "Ik wil meer in de Verenigde Staten spelen", zegt Pieters.

Thomas Pieters speelt deze week in Puerto Rico op de Amerikaanse PGA Tour. En daar zit een plan achter, zegt de golfer in een interview met Guillaume Van Stighelen op wearematchplay.com: "Deze deelname maakt deel uit van mijn langetermijn plan."

 

"Ik wil meer spelen in de Verenigde Staten", bekent Pieters, die in de VS golf speelde in het universiteitscircuit. "En om mijn kaart voor de PGA Tour te verzekeren, moet ik zeker 6 of 7 toernooien spelen dankzij uitnodigingen."

 

"Ik moet evenveel rankingpunten behalen als de nummer 150 in de VS. Er zijn natuurlijk ook andere manieren, zoals goed spelen op de 4 majors. Met een zege in Puerto Rico ben ik zeker van mijn kaart op de PGA Tour voor een jaar."

 

"Door het slechte weer in België ben ik niet goed voorbereid, maar ik kijk ernaar uit om weer te spelen. Bovendien ben ik heel geliefd op het toernooi in Puerto Rico, daar houd ik van." Het niveau, het prijzengeld en de punten voor de wereldranglijst zijn hoger op de PGA Tour dan op de European Tour.

"In Midden-Oosten speelde ik met pijnstillers"

Pieters kwam ook nog terug op zijn seizoensbegin in het Midden-Oosten. Dat werd verstoord door een gebroken vinger. "Ik heb pas op de valreep beslist om af te reizen toen ik groen licht had gekregen van de dokter. Ik heb gespeeld met pijnstillers."

 

Ondanks die bijna onbestaande voorbereiding eindigde Pieters in zijn derde toernooi in de top 10. "Als ik dat kan doen zonder training en terwijl ik nog aan het herstellen ben van een gebroken vinger, dan ben ik tevreden." 

 

"Maar het was soms wel zwaar. Vijf weken zonder te trainen op putten en chippen heeft me belangrijke slagen gekost. Maar al bij al was het niet slecht."

Lees ook: