Ga naar de inhoud

Gut-Behrami skiet in spannende finale reuzenslalom naar tweede wereldtitel

 do 18 februari 2021 16:07
Lara Gut-Behrami aan het werk op het WK alpineskiën in Italië.

Lara Gut-Behrami is de nieuwe wereldkampioene reuzenslalom na een zenuwslopende race. Het podium finishte op slechts negen honderdsten van elkaar.

Gut-Behrami klokte na twee runs (waarin ze respectievelijk derde en tweede werd) af in 2'30"66. Met die tijd was ze amper twee honderdsten sneller dan de uittredende olympisch kampioene Mikaela Shiffrin. De Amerikaanse was de snelste in de eerste run, maar werd pas vierde in de tweede run.  

 

Het brons ging naar de Oostenrijkse Katharina Liensberger. Na een vierde plaats in de eerste run was ze de snelste in de tweede run. Ze strandde op slechts negen honderdsten van Gut-Behrami.   

 

Het is de tweede wereldtitel voor de 29-jarige Gut-Behrami. De Zwitserse heeft nu acht WK-medailles op haar palmares (2x goud, 3x zilver en 3x brons). Haar teller op dit WK staat al op drie medailles. Ze behaalde eerder al goud in de super-G en brons in de afdaling.

Gut-Behrami volgt op de erelijst de Slovaakse Petra Vlhova op. Die eindigde pas als twaalfde. Ook de Italiaanse Marta Bassino, leider in de Wereldbeker reuzenslalom, eindigde slechts 13e.

 

Met Axelle Mollin, Sara Roggeman en Kim Vanreusel stonden drie Belgische vrouwen aan de start. Ze vielen allemaal uit tijdens de eerste run.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

WK alpineskiën in Cortina d'Ampezzo

datum discipline winnaar
do 11/2 super-G vrouwen Gut-Behrami (Zwi)
do 11/2 super-G mannen Kriechmayr (Oos)
za 13/2 afdaling vrouwen Suter (Zwi)
zo 14/2 afdaling mannen Kriechmayr (Oos)
ma 15/2 combiné vrouwen Shiffrin (VS)
ma 15/2 combiné mannen Schwarz (Oos)
di 16/2 parallelreuzenslalom mannen Faivre (Fra)
di 16/2 parallelreuzenslalom vrouwen Bassino (Ita) en Liensberger (Oos)
wo 17/2 teamcompetitie Noorwegen
do 18/2 reuzenslalom vrouwen Gut-Behrami (Zwi)
vr 19/2 reuzenslalom mannen Faivre (Fra)
za 20/2 slalom vrouwen Liensberger (Oos)
zo 21/2 slalom mannen Foss-Solevaag (Noo)