Paul Herygers blikt vooruit: "4 kanshebbers voor 3 medailles bij vrouwen"

 vr 8 januari 2021 12:55
Verdonschot en Van Loy mochten Cant vorig jaar vergezellen op het BK podium.
Verdonschot en Van Loy mochten Cant vorig jaar vergezellen op het BK podium.

Niemand lijkt in staat om Sanne Cant zondag van een 12e Belgische titel op een rij te houden. "Lotte Kopecky kan eventueel voor een medaille gaan", zegt Paul Herygers, die vooral Verdonschot en Franck in de gaten zal houden voor de dichtste ereplaatsen.

"Als ze zondag een flits heeft, staat Franck los op het podium"

"Er is bij de vrouwen maar eentje die er echt op uit is om Belgisch kampioene te worden en dat is natuurlijk Sanne Cant", vertelt Paul Herygers. 

 

Uitkijken wordt het naar de strijd om de overige podiumplaatsen. "4 jaar geleden zagen we op het BK in Oostende plots een kleine wittekop opduiken. In de laatste minuten van de wedstrijd kwam ze het Cant nog knap lastig maken."

 

Herygers heeft het over Laura Verdonschot. "We vroegen ons toen (in 2017) af: "Is de Belgische titel volgend jaar al voor haar? Of duurt het nog 2 à 3 jaar?""

 

"Verdonschot leeft volledig voor haar vak, het is jammer dat ze daarvoor geen loon naar werken krijgt. Misschien staat ze zondag op het 2e podiumstekje of op het 3e. Maar er zijn nog gegadigden."

 

Herygers denkt dan vooral aan Alicia Franck. "Ze heeft al flitsen getoond dit seizoen. In Bredene moest Cant alle zeilen bijzetten om Franck van de 2e plaats te houden (de Hongaarse Vas won toen)."

 

"Regelmaat in haar prestaties leggen lukt Franck nog niet. In Dendermonde, bijvoorbeeld, was ze spoorloos. Maar als ze zondag een flits (zoals in Bredene) heeft, dan staat ze los op het podium. Dat zou een nieuwe stap vooruit betekenen."

Alicia Franck is zondag een podiumkandidaat.
Alicia Franck is zondag een podiumkandidaat.

"Kopecky? Niet hoger mikken dan podium"

Wat verwacht Herygers zondag van Belgisch kampioene op de weg Lotte Kopecky? "Ze kan eventueel voor een medaille gaan. Maar hoger durf ik niet te mikken in haar plaats."

 

"Als Kopecky op het BK-podium staat, is dat op zich al uniek. Belgische top op de weg zijn en eremetaal veroveren in het veld. Hoedje af als dat lukt."

 

"Eigenlijk zijn er 4 kanshebbers voor 3 medailles bij de vrouwen. En misschien treedt Ellen Van Loy (40) ook nog eens buiten zichzelf. Ze heeft natuurlijk haar ouderdom. Het zou mooi zijn als ze zondag meespeelt met de jeugd."

Bekijk hoe Sanne Cant vorig jaar naar haar 11e titel snelde