Ga naar de inhoud

Verbazing in Argentinië: San Lorenzo-fan Paus Franciscus wordt lid van Boca Juniors

 di 15 december 2020 17:57
Paus Franciscus is het nieuwste lid van de Argentijnse topclub Boca Juniors.

Opmerkelijk nieuws uit Argentinië: Paus Franciscus, een beroemd aanhanger van voetbalclub San Lorenzo, is lid geworden van Boca Juniors. Het lidmaatschap komt er in het kader van een onderwijsproject.

In Argentinië, waar clubliefde heilig is, wordt de gebeurtenis met verbazing onthaald. San Lorenzo is in tegenstelling tot River Plate geen historische rivaal van de Argentijnse kampioen, maar toch blijft de situatie opmerkelijk. 

 

Jorge Ameal, de voorzitter van Boca, reageerde op Twitter: "Ik ben erg trots dat de paus lid is geworden van onze club", liet hij weten. Paus Franciscus kreeg een lidkaart en schonk een gehandtekend shirt van Boca Juniors terug aan de club.

 

Het lidmaatschap is het gevolg van de recente steun van Boca aan de pauselijke instelling "Scholas occurentes". Het educatieve project brengt meer dan 400.000 onderwijscentra samen in 190 landen. Hun missie is "gehoor te geven aan de oproep om jonge mensen samen te brengen in een onderwijs dat betekenis genereert".

De reactie van de voorzitter:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.