Ga naar de inhoud

Emma Meesseman in isolatie: "Ruiten schoonmaken interessantste wat ik gedaan heb"

 wo 2 december 2020 11:10
Emma Meesseman
Emma Meesseman mag sinds november niet basketballen.

Emma Meesseman wacht vol ongeduld op een negatieve coronatest. Ze hoopt zo snel mogelijk af te mogen reizen naar haar Russische ploeg Jekaterinenburg: "Mijn koffers staan al heel de tijd klaar."

Emma Meesseman kampt sinds begin november met corona. Ze  test nog steeds positief, ook al is ze hersteld van het virus en niet meer besmettelijk. Daardoor zit de speelster thuis in isolatie, waar ze niet kan basketballen.

 

"In de twee weken isolatie is mijn ruiten schoonmaken het interessantste wat ik gedaan heb. Ondertussen zit ik weer bij mijn familie in Ieper, hier is meer te doen qua klusjes en knutselprojectjes. Ik kan me wel bezighouden."

 

"De lockdown in België laat ook niet veel toe om een ploegsport te trainen. Ik weet dat ik in een redelijke conditie ben, maar ik zal sowieso een achterstand hebben", weet Meesseman.

 

Meesseman erkent de gevaren van corona bij het sporten. "Ik heb wel geluisterd naar de cardiologen. Het is geweten dat je voorzichtig moet zijn met je hart en longen, wie ben ik om dat dan tegen te spreken." 

Emma Meesseman
Meesseman hoopt snel weer te spelen voor Jekaterinenburg.

Meesseman: "Kijk ernaar uit om opnieuw te spelen"

Jekaterinenburg moest de laatste weken vol aan de bak zonder Meesseman. "Nu zit mijn ploeg in Spanje voor de Euroleague. Het doet pijn om dat te moeten missen",  weet de sterspeelster van de Belgian Cats.

 

"Om te reizen heb je een formulier nodig dat je negatief bent. Gisteren was mijn laatste test, die was positief. Dus loop ik vandaag tamelijk ambetant rond. Ik kijk ernaar uit om te vertrekken en opnieuw te spelen."

 

"De koffers staan al heel de tijd klaar. Ik pak ze nooit uit.  Mijn ploeg wil dat ik me morgen opnieuw test om daarna te vertrekken naar Spanje en de laatste wedstrijd mee te pikken."

Of ze een fit genoeg is, weet ze niet. "Spelen wordt moeilijk, maar ik weet wel dat ze mijn plaats vrijhouden en dat ik op de bank zou zitten", besluit Meesseman.