Guillaume Gillet en Bertrand Crasson moeten opkrassen

  Guillaume Gillet promoveert niet mee met Lens naar de Ligue 1.

  Oud-internationals Guillaume Gillet en Bertrand Crasson moeten volgend seizoen elders aan de bak. Gillet zegt in Frankrijk RC Lens vaarwel, Crasson stopt als coach bij de Luxemburgse club Dudelange.

  Gillet: "Lens wil niet met mij voort"

  Racing Lens, dat volgend seizoen promoveert naar de Ligue 1, neemt afscheid van onze landgenoot Guillaume Gillet (36). De 22-voudig Rode Duivel maakte het nieuws zelf bekend op Instagram.

   

  De verdedigende middenvelder voetbalde eerder voor AA Gent, Anderlecht, Bastia, Nantes en Olympiakos alvorens in de zomer van 2018 neer te strijken bij Lens. Daar speelde hij het voorbije seizoen nog een belangrijke rol op weg naar de promotie. Die kwam er uiteindelijk sneller dan verwacht door de stopzetting van de Ligue 2.

   

  "Het is met een gebroken hart dat ik moet aankondigen dat de club niet met mij voort wil", post Gillet. "Het enige dat mij troost geeft, is het feit dat we erin geslaagd zijn Lens terug te brengen waar het hoort. Ik verlaat de club met het hoofd omhoog."

   

  "De wrange nasmaak van de beslissing zal mij nooit de steun en vriendelijkheid van de mensen van Lens doen vergeten. Bedankt ook aan al mijn ploegmaats van de voorbije twee jaar, die me vertrouwen hebben gegeven en zowel op sportief als menselijk vlak mooie zaken hebben gebracht."

  Dudelange bedankt Crasson voor historische match

  De Luxemburgse club Dudelange laat weten dat Bertrand Crasson (48) andere oorden opzoekt of moet opzoeken. De voormalige Anderlecht-verdediger was er dit seizoen zijn carrière als hoofdcoach begonnen toen hij overnam van Emilio Ferrera. 

   

  Crasson schreef geschiedenis in het Groothertogdom. Onder de coach boekte Dudelange begin dit seizoen een eerste zege in Europa. In een spektakelmatch won het team van 4-3 op het terrein van APOEL in Cyprus.

   

  "Een historisch resultaat", blikt Dudelange terug op de samenwerking met de Belg. "Hartelijk dank, Bertrand. We wensen je het beste in het vervolg van je carrière."

  VIDEO: Doelpuntenkermis voor Dudelange in Europa League

  1. 37' - Doelpunt - Danel Sinani (0 - 1)
  2. 29' - Geel - Charles Morren
  1. 90+4' - Verv. Dominik Stolz door Kobe Cools
  2. 88' - Geel - Savvas Gentsoglou
  3. 84' - Doelpunt - Danel Sinani (3 - 4)
  4. 77' - Verv. Tomas De Vincenti door Georgos Efrem
  5. 73' - Doelpunt - Dominik Stolz (3 - 3)
  6. 68' - Verv. Laurent Mendy door Corenthyn Lavie
  7. 67' - Geel - Thibaut Lesquoy
  8. 64' - Verv. Mehdi Kirch door Thibaut Lesquoy
  9. 59' - Doelpunt - Andrija Pavlovic (3 - 2)
  10. 57' - Doelpunt strafschop - Tomas De Vincenti (2 - 2)
  11. 55' - Doelpunt - Andrija Pavlovic (1 - 2)
  12. 52' - Doelpunt - Antoine Bernier (0 - 2)
  37'goalDanel Sinani0 - 1
  52'goalAntoine Bernier0 - 2
  55'goalAndrija Pavlovic1 - 2
  57'penalty goalTomas De Vincenti2 - 2
  59'goalAndrija Pavlovic3 - 2
  73'goalDominik Stolz3 - 3
  84'goalDanel Sinani3 - 4