Ga naar de inhoud

Tom Meeusen wordt 2 jaar ploegmaat van Vincent Baestaens bij Group Hens-Maes Containers

 di 5 november 2019 12:02
" "
Tom Meeusen, Lander Loockx en Vincent Baestaens.

Gisteren raakte bekend dat Tom Meeusen na 2 jaar de ploeg van Mathieu van der Poel verlaat. Vandaag is zijn nieuwe werkgever bekend: vanaf 1 januari 2020 gaat de 30-jarige crosser aan de slag bij Group Hens-Maes Containers, het bescheiden team rond generatiegenoot Vincent Baestaens.

Corendon-Circus, zijn huidige ploeg, wou Meeusens in december aflopende contract met een jaar verlengen, maar Meeusen koos voor een nieuwe uitdaging. Hij krijgt carte blanche bij Group Hens-Maes Containers. Dat begon enkele jaren geleden met enkel Baestaens als prof, maar gaf voor dit seizoen ook Lander Loockx en de Nederlandse Mascha Mulder een profcontract.

 

Meeusen is de volgende prof in het rijtje. "Hij krijgt het volle vertrouwen in de vorm van een contract voor 2 jaar om de eigen jeugd op sleeptouw te nemen, maar vooral om nog eens te schitteren en waarom niet een podium in een klassementscross in de wacht te slepen?", luidt het in een persbericht.

 

"Meeusen is 1 van de bekendste crossers van het land. Niet enkel om zijn mooie erelijst, maar ook om zijn sterke techniek, die hij her en der demonstreert, en om zijn niet aflatende ambitie. Daarvan getuigt zijn overgang naar Group Hens-Maes Containers, waar hij opnieuw een speerpunt kan worden."

"Droom er al jaren van mijn zomerprogramma zelf te mogen samenstellen"

Meeusen wil bij zijn nieuwe team zijn ervaring uitspelen: "Voor de eerste keer in mijn profcarrière, die in 2010 begon, krijg ik de kans om mijn voorbereiding op het seizoen helemaal zelf uit te stippelen."

 

"Ik wil de komende jaren graag gebruikmaken van de ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan. Mijn zomerprogramma zelf mogen samenstellen is iets waar ik al jaren van droom."

 

"Ik ben een typische crosser dus voel ik me het best offroad. Op de mountainbike wil ik graag de beste versie van mezelf terugvinden. Vanaf de eerste ontmoeting voelde ik vertrouwen, de rol van underdog ligt me perfect, dus ik ga die positie optimaal uitspelen om mijn palmares verder op te blinken.”

 

Meeusen rijdt zijn eerste veldrit in zijn nieuwe kleuren op nieuwjaarsdag 2020 in de Grote Prijs Sven Nys in Baal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.