Ga naar de inhoud

Peloton eert Bjorg Lambrecht in Aalter met pakkende minuut stilte

 wo 14 augustus 2019 13:17
De ploegmaats van Lambrecht stonden op de eerste rij.

Aalter is het decor voor de 3e rit in de BinckBank Tour. Het peloton rijdt ook door Knesselare, de geboorteplaats van de betreurde Bjorg Lambrecht. Voor de start werd er dan ook een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de renner die gisteren begraven werd. "Iedereen leeft mee", weet Greg Van Avermaet.

Van Avermaet: "Veel renners zitten met gedachten bij Bjorg"

"Het is goed om af en toe een rustpunt te vinden en je gedachten bij Bjorg te hebben, want de koers gaat gewoon door", vertelde Greg Van Avermaet voor de start. "Dat is heel moeilijk. Op dagen zoals deze mogen we zeker nog eens achterom kijken. Veel renners zullen met hun gedachten bij Bjorg zitten."

 

"Het was een heel toffe en ambitieuze kerel. Het is triest dat zoiets gebeurd is. Wij hebben hem een beetje gekend, maar vooral voor de vrienden en de familie is het heel erg. Zijn ploeg hangt wel aan elkaar. Iedereen leeft mee."

In Knesselare overhandigt burgemeester Pieter De Crem een bloemstuk

Op het startpodium kregen de renners van Lotto-Soudal ook een hartverwarmend applaus