Ga naar de inhoud

Bernal denkt tijdens huldiging aan Lambrecht: "We blijven koersen voor Bjorg"

 wo 7 augustus 2019 21:08
Bernal won 2 jaar geleden de Ronde van de Toekomst voor Lambrecht en Eg.
Bernal won 2 jaar geleden de Ronde van de Toekomst voor Lambrecht en Eg.

Tienduizenden fans gaven Tour-winnaar Egan Bernal (Ineos) vandaag een warm welkom in zijn Colombiaanse thuisstad Zipaquira. Maar voordat Bernal het woord nam, hield hij eerst een minuut stilte voor Bjorg Lambrecht.

Egan Bernal kwam Bjorg Lambrecht bij de beloften vaak tegen in de zwaarste rittenkoersen. Zo won de Colombiaan 2 jaar geleden de Ronde van de Toekomst voor Lambrecht. Ook in de Tour de Savoie Mont Blanc waren Bernal en Lambrecht de nummers 1 en 2.

 

Tijdens de huldiging in zijn thuisstad maakte de Tour-winnaar vandaag dan ook eerst tijd om de onfortuinlijke Lambrecht te herdenken. Na een minuut stilte haalde Bernal herinneringen op aan onze jonge landgenoot.

 

"Bjorg was een renner die ik vaak tegenkwam de voorbije jaren. Hij is tijdens een wedstrijd gestorven en daar heb ik het heel moeilijk mee", zegt Bernal. "Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem."

VIDEO: Bernal over Bjorg Lambrecht

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VIDEO: De veel te korte carrière van Lambrecht, met onder meer duels tegen Bernal