• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wullaert heeft haar eerste trofee te pakken bij Manchester City

  Tessa Wullaert

  Tessa Wullaert werd na een uur gewisseld.

  De vrouwen van Manchester City hebben de Continental Cup, de vrouwelijke variant van de League Cup, gewonnen. In de finale zette het Arsenal opzij na strafschoppen.

  De finale tussen Manchester City en Arsenal was een herhaling van vorig jaar. Beide zijn de voorbije jaren de toonaangevende teams in het Engelse vrouwenvoetbal. Vorig jaar trok Arsenal aan het langste eind, maar nu was het Manchester City dat verdiend de beker mee naar huis mocht nemen.

   

  City had de finale voor de penalty's kunnen beslissen, maar onder meer Janine Beckie, die Tessa Wullaert na een uur was komen vervangen, raakte het doelkader. De Canadese trapte wat later de beslissende penalty wel binnen. Keeper Karen Bardsley redde 2 elfmeters.

  Hoogtepunten uit de finale