Ga naar de inhoud

Neuville: "Belgische wereldkampioen in de autosport zou mooie primeur zijn"

 do 21 juni 2018 17:32

Thierry Neuville rijdt dit weekend nog eens een rally in eigen land. De wedstrijd in Ieper is een lekker tussendoortje voor de Belg, maar het hoofddoel is uiteraard het WK. "Ik wil vooral plezier maken en nog een paar goede resultaten neerzetten. Dan zien we wel."

Neuville, op dit moment leider in de WK-tussenstand, is de grote publiekstrekker in Ieper. Hij kon er nog nooit winnen. "De auto is helemaal anders dan in de WRC-rally's. Alles reageert minder snel. Het is even aanpassen. We willen hier vooral plezier maken, al hoop ik natuurlijk ook wel te kunnen winnen."

 

De rijder van Hyundai heeft wat meer tijd om te genieten in Ieper want de volgende WK-rally staat pas eind juli op het programma. "Het is fijn om voor de zomerpauze aan de leiding te staan, maar het seizoen is nog erg lang. Ik moet de voeten op de grond houden. De volgende rally's zullen niet eenvoudig zijn."

 

"Met de bonus die we nu hebben (27 punten, red.), moeten we zeker nog een paar rally's aan de leiding kunnen blijven. Het is belangrijk om elke keer punten te pakken en zeker fouten te vermijden."

 

"Vorig jaar hebben we in het begin van het seizoen een paar fouten gemaakt die ons zuur opgebroken zijn. We doen dit jaar eigenlijk alles hetzelfde, maar nu zonder pech. Ogier heeft wel al een fout gemaakt en dat maakt toch wel het verschil." Voelt Neuville meer druk nu hij op kop staat? "Neen. In Sardinië hebben we ook de zege kunnen pakken."

 

"Het doel is uiteraard om wereldkampioen te worden. Maar ik denk er niet altijd aan. Als het nu niet lukt, probeer ik het volgend jaar opnieuw. Een Belgische wereldkampioen in de autosport zou een grote primeur zijn, maar ik wil toch eerst en vooral plezier maken en enkele goede resultaten neerzetten. Dan zien we wel op het einde van het jaar."

Neuville steunt met zijn auto in Ieper Rode Neuzen Dag