meest recent

Nafissatou Thiam: "Ik zie wel waar ik uitkom"

 do 28 februari 2013 21:18
"Ik denk niet aan het podium of een andere plaats in de eindstand", zegt Nafissatou Thiam.
Vrijdag krijgt meerkampster Nafissatou Thiam de kans om zich te tonen aan de buitenwereld. De Belgische wereldrecordhoudster bij de juniores werkt in Göteborg (Zweden) haar eerste grote toernooi bij de seniores af. "Dit EK indoor is pure bonus", zegt ze.

"Ik ben hier niet om de toeriste uit te hangen, maar ben ook niet van plan om mezelf te veel druk op te leggen. Mijn tegenstanders zijn een pak ouder en ook een stuk sterker dan ik", zegt Thiam.

"Momenteel ligt mijn focus bij de juniores, dus alles wat me op dit EK zal overkomen is pure bonus. Ik zou mijn wereldrecord (4.558 punten, red) kunnen aanscherpen, maar als dat niet lukt, is dat hoegenaamd geen drama."

"Ik wil een goede prestatie neerzetten op de vijf nummers en zie dan wel waar ik uitkom. Ik denk niet aan het podium of een andere plaats in de eindstand."

Thiam verbeterde begin februari het wereldrecord van de Zweedse Carolina Klüft bij de juniores. Dat record hield al stand sinds 2002. "Ik denk dat Klüft wel aanwezig zal zijn in Göteborg. Ik hoop dat ik haar kan ontmoeten. Ik wil proberen om met haar op de foto te gaan. Dat zou geweldig zijn."