UEFA Champions League - speeldag 1 - 03/08/21 - 20:00
Tetê
1 - 1
Tetê
64'

Racing Genk wacht volgende week dinsdag een (lood)zware opdracht in Oekraïne om de laatste voorronde van de Champions League te bereiken. Genk verloor in eigen huis met 1-2 tegen Sjachtar Donetsk. Verdediger Munoz had bij de twee tegengoals boter op het hoofd.

Genk - Sjachtar Donetsk in een notendop:

• Sleutelmoment: 10 minuten voor tijd staat Muñoz te slapen. Hij heeft geen oog voor de man in zijn rug, die Alan Patrick de winning goal op een schoteltje aanbiedt.

• Beste Genkenaar: Kristian Thorstvedt mocht maar een halve helft opdraven en slikte meteen geel. Maar de Noor was wel bijzonder vinnig: hij lag aan de basis van de Genkse dreiging in de laatste 20 minuten.

• Belangrijk: Sinds dit seizoen tellen doelpunten buitenshuis niet meer dubbel. Als Genk volgende week met 1 doelpunt verschil zou winnen, dan volgen sowieso verlengingen.

Onuachu flitst 1 keer voor de rust

Tegen KV Oostende stond Onuachu vorig weekend niet op het wedstrijdblad. Transferitis, luidde het in de wandelgangen. Maar na goed werk op training dropte coach Van den Brom zijn topschutter tegen Sjachtar in de basis.

Aanvankelijk kon een goed bewaakte Onuachu zijn stempel niet drukken. Sjachtar pronkte met het balbezit, maar versierde niet meteen doelrijpe kansen.

Vandevoordt moest wel een save uit zijn mouw schudden bij een trap van de losgelaten Solomon.

Genk kreeg voor de rust 1 kans en het was bingo! Onuachu (wie anders?) knikte
een afgemeten voorzet van Ito overhoeks binnen.

Muñoz zal slecht slapen

Na de koffie kwam Onuachu dicht bij de 2-0 na een knappe actie en schot uit de draai.

Daarna eiste Genk-verdediger Muñoz een pijnlijke hoofdrol op. Eerst maaide hij Pedrinho onnodig onderuit in de eigen zestien. Tete miste de strafschop niet, al had Vandevoordt wel de goede hoek uitgekozen.

10 minuten voor tijd liet alweer Muñoz zich veel te gemakkelijk in de wind zetten, waarna Alan Patrick de bal enkel nog in doel hoefde te glijden.

Volgende week wacht Genk een lastige trip naar Oekraïne om die achterstand op te halen. Belangrijk: uitdoelpunten tellen niet meer dubbel. Als Genk bijvoorbeeld met 0-1 wint, volgen verlengingen.

De Griekse scheidsrechter maakt er een einde aan. Genk gaf zijn 1-0-voorsprong uit handen door 2 fouten van Muñoz. Volgende week wacht een lastige trip naar Donetsk om de CL-droom in leven te houden.

90+4'

Genk zoekt naar gaatjes in de zestien, maar Sjachtar heeft alles dichtgetimmerd. Nog een minuutje.

90+2'

Een slappe voorzet van Bongonda is een hapklare brok voor Sjachtar-doelman Troebin. De tijd tikt snel weg.

90+1'

Op basis van de inzet zou een gelijkmaker van Genk niet gestolen zijn

Peter Vandenbempt (in Sporza op Radio 1)
90'

5 minuten extra

Genk krijgt nog 5 minuten speeltijd om tegen te stoten. De blauwhemden knokken zich nog eens naar voren.

87'

De vrijstaande Arteaga krijgt aan de 2e helft tijd om het vijandelijke doel te bestoken. Maar zijn volley is te hoog.

87'
Shakhtar Donetsk
86'

Nog even vermelden dat uitdoelpunten sinds dit seizoen niet meer dubbel tellen. Als Genk vanavond verliest met 1-2 en volgende week met 0-1 wint in Donetsk, dan komen er verlengingen.

84'

Veel tijd om te treuren heeft Genk niet, want Sjachtar ligt op de loer voor een 3e goal.

79'

GOAL: 1-2 na defensieve flater

Andermaal laat Muñoz zich veel te gemakkelijk in de wind zetten. Zo staan plots 3 Sjachtar-spelers voor Vandevoordt. Alan Patrick glijdt de 1-2 in doel.

78'

Ito trapt op doelman

Thorstvedt is vinnig ingevallen en tikt de bal tussen 2 Sjachtar-spelers door naar Ito. Het schot van de Japanner zoeft recht op Sjachtar-doelman Troebin.

75'

De fut glijdt weg uit de wedstrijd. Welk team timmert nog een slotoffensief in elkaar?

74'

Sjachtar-doelman Troebin gebruikt zijn vuisten om een voorzet van Ito onschadelijk te maken. De Genk-fans laten zich nog eens horen.

71'

Ito baalt wanneer hij een slordige bal niet kan binnenhouden. Bij Genk staren ze even naar de grond, de penalty heeft erin gehakt.