90+1'
Cyriel Dessers
2 - 1
90+1'

De vetpotten van de Champions League vallen dit seizoen niet in de handen van Racing Genk. Na de 1-2-nederlaag vorige week verloor Genk ook de terugmatch, al verdiende het na een zeer degelijke tweede helft meer dan een nieuwe 2-1 in Oekraïne. De groepsfase van de Europa League is de troostprijs voor de bekerwinnaar.

Sjachtar Donetsk - Racing Genk in een notendop:

• Sleutelmoment: Op het uur ziet Paul Onuachu zijn gelijkmaker op de onderkant van de lat uiteenspatten. Zonde, want met nog een halfuur te spelen, had de wedstrijd er bij een 1-1-stand helemaal anders kunnen uitzien.

• Man van de Match: Naast zijn assist bij de 1-0 was de Braziliaan Tete de hele wedstrijd een gesel voor de Genk-defensie. Het zou ons niet verbazen mocht Arteaga nog steeds sterretjes zien wanneer hij morgen wakker wordt.

• Opvallend: Sjachtar begon vandaag met maar liefst 8 Brazilianen aan de wedstrijd. Dat is er nog eentje meer dan in de heenwedstrijd. Samba-voetbal gegarandeerd dus bij de Oekraïners.

Het journaal 13u met o.a. de uitschakeling van Genk in de Champions League

Sjachtar weigert Genk voor de rust al uit te tellen

Na de 1-2-nederlaag in de heenwedstrijd stond Genk voor een lastige opdracht in Oekraïne. De bezoekers begonnen aarzelend aan de partij en na 4 minuten ontsnapten ze al meteen aan een vroege achterstand.

Na een defensieve blunder van – opnieuw – Muñoz kon Tete alleen op Vandevoordt af. De jonge doelman bleef goed naar de bal kijken en duwde in hoekschop.

Genk kon de bal maar moeilijk in de ploeg houden, maar na 10 minuten staken de bezoekers hun neus dan toch een 1e keer aan het venster. Na goed werk vond Cuesta Bongonda in de zestien. De aanvaller zocht de verste hoek, maar zag de bal uiteindelijk een metertje naast gaan.

Hoewel Sjachtar de gevaarlijkste ploeg bleef, kreeg Heynen na 25 minuten een uitgelezen kans op de openingstreffer. De aanvoerder liep goed in op een scherpe voorzet van Arteaga, maar kopte onbesuisd over.

Een pijnlijke misser, want aan de overkant was het wel meteen prijs. Na een flukse individuele actie van Dodo belandde de bal via Tete bij Traoré. De Burkinees twijfelde niet en schoof de bal voorbij Vandevoort. Genk in de problemen.

Genk doet Sjachtar wankelen, maar niet vallen

De bezoekers kwamen scherper uit de kleedkamer en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Op het uur kwam die er ook bijna, maar Onuachu zag zijn kopbal op de lat uiteenspatten.

Genk rook bloed. Na een goed aangesneden vrije trap van invaller Trésor verscheen Onuachu moederziel alleen aan de 2e paal. De Nigeriaan had de 1-1 maar binnen te duwen, maar schoot wild over.

Een misser die opnieuw cash betaald werd. Na een Oekraïense aanval over rechts viel de bal in de kluts pardoes voor de voet van Marcos Antonio. 2-0 en boeken toe voor de Limburgers.

Genk weigerde het hoofd te buigen, maar verder dan een knappe eerredder van invaller Dessers kwamen ze niet meer. Exit Champions League en enter poulefase Europa League.

21:24

EINDE

Het Champions League-avontuur van Racing Genk eindigt in Oekraïne. In een betere 2e helft lieten de Limburgers de kansen liggen om het Sjachtar echt moeilijk te maken. Genk komt nu in de poulefase van de Europa League terecht.

90+6'
90+3'

Bongonda op Trubin

Bongonda zorgt met een uitstekend schot nog voor een heet standje voor het doel van Sjachtar, maar doelman Trubin verwerkt zijn knal in hoekschop. Bijna stond het nog 2-2.

90+3'
Shakhtar Donetsk
88'

2-1 Dessers!

In de 89e minuut heeft Genk dan toch zijn eerredder te pakken. Trésor pakt uit met een snedige versnelling en vindt dan Dessers in de zestien. De Belg houdt de bal goed onder de controle en knalt de aansluitingstreffer tegen de netten.

86'

Sikan te zwak

Rechtsachter Dodo dweilt nog eens de rechterflank af en zoekt dan invaller Sikan in de zestien. De Oekraïner kan zijn schot net niet voldoende kracht meegeven, waardoor het 2-0 blijft.

86'
85'
83'
82'

Dessers voorlangs

De bezoekers proberen met de moed der wanhoop nog tot een eerredder te komen. Dessers gaat zijn kans vanuit een scherpe hoek, maar schiet de bal uiteindelijk voorlangs.

76'

2-0 Marcos Antonio, boeken toe

Ondanks een betere 2e helft mogen de boeken van Genk zo goed als toe in de Champions League. De bezoekers krijgen de bal niet weg in de eigen zestien, waarna Marcos Antonio de score in de kluts kan verdubbelen.

72'
71'

Onuachu hoog over!

Opnieuw een grote kans voor Onuachu! Na een goed aangesneden vrije trap van invaller Trésor heeft de aanvaller de bal maar binnen te duwen aan de 2e paal. De Nigeriaan geeft de bal echter te veel kracht mee, waardoor Trubin niet in actie moet te komen.

70'

Van den Brom gooit Dessers in de strijd

John van den Brom gooit alle aanvallende kracht in de strijd. Cyriel Dessers komt verdediger Jhon Lucumi vervangen. Genk heeft nog iets meer dan 20 minuten.