Bundesliga - speeldag 1 - 24/08/24 - 15:30
59'
Antonio Nusa
59'
1 - 0

Antonio Nusa is als een kanonskogel begonnen aan zijn avontuur bij Leipzig. Vorige week scoorde hij al bij zijn debuut in de DFB Pokal, vandaag deed de Noor dat kunstje fijntjes over in de Bundesliga-opener van zijn nieuwe team. Nusa viel kort voor het uur in en besliste nauwelijks 4 minuten later al de wedstrijd.

Antonio Nusa en scoren vlak na een invalbeurt, het lijkt wel een droomhuwelijk bij Leipzig.

Vorig weekend zette de Noor - die deze zomer de overstap maakte van Club Brugge - de touwen al na 1 minuut bol, vandaag had hij er 4 nodig.

Tegen Bochum werd Nusa na 55 minuten voor de leeuwen gegooid. Leipzig - met Openda in de basis - geraakte tot dan toe niet door het pantser van de bezoekers. Maar daar bracht de Noor snel verandering in.

Nusa leek aanvankelijk uit te pakken met een assist voor Poulsen, maar de aanvaller aarzelde te lang en besloot op een verdediger. Het leer botste tot bij Nusa en die plukte de bal stevig uit de lucht.

Door het bos van benen verdween de bal voorbij Bochum-doelman Drewes. Leipzig-kapitein Orban kreeg kort voor tijd nog rood, maar tegenprikken lukte in de slotfase niet meer voor de bezoekers.

Zo is de jonge Antonio Nusa bij zijn Bundesliga-debuut meteen ook matchwinnaar. Van een knalstart gesproken.