Roglic neemt revanche op Cort op "Spaanse Muur van Hoei"

  Vuelta a España: Rit 11
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 133.6 km
  location 14:20: Antequera - 17:31: Valdepeñas de Jaén
  trophy Primož Roglic
  einde
  startfinish
  020406080100120133.6

   Primoz Roglic (Jumbo-Visma) heeft de 11e rit in de Vuelta gewonnen. De Sloveen had de meeste jus in de benen op de nijdige klim in de slotkilometer. Odd Christian Eiking kon de schade beperken en blijft in het rood.

   Rit 11 in de Vuelta in een notendop

   • Winnaar van de dag: Primoz Roglic kwam gisteren dan wel ten val en verloor ook nog eens (met de glimlach) zijn rode trui, maar toch maakte hij er geen geheim van dat hij zijn zinnen op de rit naar Valdepeñas de Jaen had gezet. Hij zette zijn ploeg dan ook een hele dag aan het werk. Toch werd het uiteindelijk nog kielekiele, vooral door de opnieuw ijzersterke vluchter Magnus Cort.
    
   • Verliezer van de dag: Michael Matthews had veel vertrouwen in zichzelf voor de nochtans pittige finale, maar uiteindelijk was al dat werk van BikeExchange voor niets. Matthews, die exact een jaar geleden voor het laatst won, bolde op meer dan een halve minuut van Roglic binnen.
    
   • Statistiek: Primoz Roglic zit al aan 7 ritzeges in de Vuelta, in amper 3 jaar tijd. Maakt hij er ook straks 3 eindzeges op een rij van? De sterren staan alvast goed.

   Bekijk de spannende ontknoping in Valdepeñas de Jaen

   2 Belgen in de vlucht, geen bisnummertje voor Cort

   "Ik voelde me eigenlijk niet zo goed", verklapte Primoz Roglic vlak na de finish aan een ploegmaat. Een angstaanjagende gedachte, want de Sloveen was op de steile muur naar de finish duidelijk de sterkste, ook al deed Enric Mas een verdienstelijke poging om hem het vuur aan de schenen te leggen.

    

   De honger bij de twee tenoren zorgde ervoor dat vluchter Magnus Cort in de laatste rechte lijn alsnog werd gegrepen, in tegenstelling tot de 6e etappe, toen Roglic net te laat kwam om de Deen te overrulen.

    

   Cort was de sterkste van een vluchtersgroepje, met daarbij ook de Belgen Harm Vanhoucke en Edward Planckaert. Zij moesten er op de klim van 2e categorie op een twintigtal kilometer van het einde af.

    

   Wie er toen al lang niet meer bij was, was Jasper Philipsen. De sprinter van Alpecin-Fenix had graag zijn totaal van 2 zeges nog aangedikt, maar een griepje beslist daar anders over. Philipsen heeft zijn koffers gepakt en richt zich nu op de rest van het seizoen.

   Roglic: "Toch veel afgezien"

   Primoz Roglic sprak zoals gebruikelijk meer met de pedalen dan met zijn mond. "Ik wist dat deze finish me zou liggen", zei hij terwijl hij aan het uitrijden was. "Ik heb nochtans veel afgezien, maar had toch genoeg over voor de winst."

    

   Roglic had wel nog mooie woorden over voor zijn concurrenten. "Cort deed het weer sterk. Vorige keer was hij 1e en ik 2e, nu waren de rollen omgekeerd. Mas maakte ook een sterke indruk op het einde. Gelukkig had ik net iets meer over."

   Rituitslag Rit 11Rituitslag Rit 11