Ga naar de inhoud

Grieperige Jasper Philipsen verlaat Vuelta: "Kom terug voor meer"

 wo 25 augustus 2021 12:43

Jasper Philipsen is uit de Vuelta gestapt. De sprinter van Alpecin-Fenix voelt zich licht grieperig en de ploegleiding wil geen risico nemen met het oog op de rest van het seizoen. Philipsen won 2 sprintetappes in deze Vuelta en droeg een paar dagen de groene trui.

De Ronde van Frankrijk was ondanks een karrenvracht aan ereplaatsen op een ontgoocheling geëindigd voor Jasper Philipsen, maar in de Ronde van Spanje stampte hij die frustraties op glorieuze wijze van zich af. 

 

Op de 2e dag al toonde hij zich de snelste van het pak, iets wat hij 3 dagen later in Albacete nog eens zou overdoen. Philipsen droeg ook een tijdje de groene puntentrui, tot hij die afgelopen weekend moest afgeven aan Fabio Jakobsen.

 

Maar exact halverwege de Vuelta houdt het dus op voor Philipsen. Zijn ploeg Alpecin-Fenix laat weten dat hij lichte griepverschijnselen heeft. "Samen met de medische staf is beslist om hem uit de koers te nemen, zodat hij de rest van het seizoen niet op het spel zet."

 

"Ik ben heel, heel erg ontgoocheld dat ik de Vuelta vroeger dan verwacht moet verlaten", zegt Philipsen zelf. "Het was een succesvolle Vuelta, met 2 ritzeges en 5 dagen groen. Ik kom terug voor meer."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: