Ga naar de inhoud
Remco Evenepoel
Emotionele momenten voor Remco Evenepoel na de finish.

WK wielrennen 2018

  race winnaar
23/9 ploegentijdrit vrouwen Canyon-SRAM
23/9 ploegentijdrit mannen Quick Step-Floors
24/9 tijdrit junioren vrouwen Ammerlaan (Ned)
24/9 tijdrit beloften mannen Bjerg (Den)
25/9 tijdrit junioren mannen Evenepoel
25/9 tijdrit elite vrouwen Van Vleuten (Ned)
26/9 tijdrit elite mannen Dennis (Aus)
27/9 wegrit junioren vrouwen Stigger (Oos)
27/9 wegrit junioren mannen Evenepoel
28/9 wegrit beloften mannen Hirschi (Zwi)
29/9 wegrit elite vrouwen Van der Breggen (Ned)
30/9 wegrit elite mannen Valverde (Spa)

Evenepoel rijdt concurrentie in de vernieling op weg naar WK-goud

 di 25 september 2018 14:29

Remco Evenepoel is niet bezweken onder de immense druk die op zijn schouders lag als topfavoriet op het WK tijdrijden. De junior was bijna anderhalve minuut sneller dan de Australiër Plapp. Ilan Van Wilder eindigde 7e.

Immense vreugde bij Evenepoel en zijn entourage

Evenepoel klasse apart

Met hoeveel voorsprong zal Remco Evenepoel winnen? Dat was op voorhand de grote vraag bij de tijdrit voor de junioren. Zelf probeerde Evenepoel, die vanaf januari prof wordt bij Quick-Step, de druk af te houden, maar zijn indrukwekkende palmares dit seizoen loog natuurlijk niet.

 

Omdat er pas na 18 kilometer een eerste meetpunt was, werd de spanning er lange tijd ingehouden. De Australiër Lucas Plapp, die nauwelijks in Europa had gereden, was misschien wel beter dan Evenepoel? Maar die onzekerheid kon snel naar de prullenmand: 50 seconden deed Evenepoel onderweg beter dan Plapp.

 

De Kannibaal van Schepdaal was nu helemaal los. Hij raapte de Noor Waerenskjold in en denderde ongenaakbaar naar de finish. 1'23" was uiteindelijk het verschil met de nummer 2. Hiermee was hij bij de beloften (die met een groter verzet mogen rijden) maar net naast het podium geëindigd. In-druk-wek-kend.

 

Evenepoel is na Jurgen Van den Broeck en de betreurde Igor Decraene, aan wie hij zijn zege achteraf opdroeg, de 3e Belgische wereldkampioen tijdrijden bij de junioren.

Van Wilder snuffelt aan het podium

Met Ilan Van Wilder had België nog een 2e medaillekandidaat. Van Wilder was op het Europees kampioenschap 2e geëindigd en zette ook in Innsbruck lange tijd de toon. Maar uiteindelijk moest hij steeds een plaatsje opschuiven in de hotseats. Hij eindigde op 2 minuten van Evenepoel, maar kreeg een tijdstraf van 20 seconden en viel zo nog terug naar de 7e plaats.

 

De 3e Belg aan de start was de jonge Branko Huys, die duidelijk leergeld moest betalen op zijn eerste WK. Hoofdschuddend kwam hij over de finish. Een 44e plaats is zijn deel.

Uitslag WK tijdrijden junioren

1. Remco Evenepoel 33'15"
2. Lucas Plapp (Aus) op 1'23"
3. Andrea Piccolo (Ita) 1'37"
4. Michel Hessmann (Dui) 1'47"
5. Soren Waerenskjold (Noo) 1'50"
6. Manuel Michielsen (Ned) 2'11"
7. Ilan Van Wilder 2'21"
8. Joseph Laverick (GBr) 2'21"
9. Jakob Hindsgaul-Madsen (Den) 2'26"
10. Michael Garrison (VS) 2'32"
44. Branko Huys 4'29"

Fase per fase

12:28

Evenepoel juichend over de finish

Remco Evenepoel bezorgt België goud op het WK tijdrijden. 1'23" was hij sneller dan de Australiër Plapp. Gewoonweg verbluffend, zeker aangezien de druk op zijn schouders immens was.
12:27
Van Wilder is al in aantocht! Hij heeft zijn voorsprong nog uitgebouwd!
12:25
De Duitser Hessmann duwt Van Wilder nog een plaatsje verder weg in het klassement, maar die laatste voelde door de tussentijd van Evenepoel de bui al hangen. Ook voor Hessmann zal het geen brons zijn.
12:25
Evenepoel moest in de afdaling een beetje inhouden, maar op het vlakke stuk is hij ongenadig voorbij Waerenskjold geknald.
12:17

"Met zijn tussentijd zou Evenepoel de 2e tijd gehad hebben bij de beloften"

José De Cauwer
12:17

"Zonder pech is de wereldtitel voor Evenepoel"

Renaat Schotte
12:15

Evenepoel ongenaakbaar

Remco Evenepoel heeft bij het tussenpunt de Noor Waerenskjold bijna te pakken. Bij het tussenpunt heeft hij net geen 50 seconden van de tijd van Plapp afgedaan. In de hotseat schuddebollen ze respectvol.
12:14

Piccolo duwt Van Wilder naar 3

Andrea Piccolo heeft nauwelijks iets prijsgegeven op Plapp in het 2e deel. Hij staat voorlopig op de 2e plaats.
12:12
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
12:07

Plapp met serieuze lap

Plapp is 37 seconden sneller dan Van Wilder. "Hij doet een gooi naar de wereldtitel", merkt Renaat Schotte op. "Kan Evenepoel daar onder?"
12:07
Ook de regie weet dan Evenepoel de te kloppen man is in deze tijdrit. Hij wordt dan ook rijkelijk vaak in beeld gebracht. Maar of hij goed bezig is, zullen we pas na 18 kilometer weten.
12:02
Ook de Italiaan Piccolo is bij het tussenpunt sneller dan Van Wilder. De medaillekansen voor onze landgenoot beginnen dus virtueel te slinken.
12:01

"Evenepoel heeft dit seizoen 43 dagen gekoerst en 33 overwinningen geboekt. Alsjeblieft!"

Renaat Schotte
12:01
Evenepoel heeft voor een kleine versnelling gekozen, of hij heeft een grote versnelling gestoken en trapt die gezwind rond.
11:57
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
11:55

Australisch gevaar

Lucas Plapp is bijna 20 seconden sneller dan Van Wilder bij het tussenpunt. Hier zal Evenepoel een vette kluif aan hebben.
11:55

"Hoeveel druk kan zo'n jonge kerel aan? Hij kan vandaag eigenlijk alleen maar verliezen."

José De Cauwer
11:54

Start Evenepoel

Remco Evenepoel blaast de wangen nog eens bol en is dan vertrokken.