Red Dragons buigen het hoofd voor wereldkampioen in Poolse heksenketel

  EK volleybal

  Polen 
  België 
  25
  1
  18
  26
  2
  24
  25
  3
  16
  3
  einde
  0

  De Belgische volleybalmannen hebben op het EK niet kunnen stunten tegen wereldkampioen Polen. Met de steun van hun fanatieke thuispubliek kwam de ploeg van Vital Heynen niet in de problemen tegen de Red Dragons. Voor de Belgen is de opdracht nu duidelijk: ze moeten morgen hun laatste groepsmatch winnen om nog kans te maken op de 1/8e finales.

  Een set konden de Belgen het de wereldkampioen knap lastig maken. En dat was set twee. Daarin draaide de opslag van de Red Dragons goed en ze hielden gelijke tred met de wereldkampioen. Het eerste setpunt was zelfs voor de Belgen en werd begeleid door een fluitconcert van het publiek.

   

  De Red Dragons grepen dat ene kansje niet en zagen Polen daarna drie punten op een rij maken en de set pakken. Zo werd het 2-0 in sets voor de thuisploeg want in set 1 haalden ze het eenvoudig met 25-18.

   

  Ook in het begin van de derde set haalden de Belgen nog een goed niveau, maar bij een tussenversnelling van de Polen moesten ze de rol lossen. Op de tribunes stuwden ze hun ploeg naar de overwinning.

   

  De (logische) nederlaag is wel slecht nieuws voor de Dragons. Ze staan nu op plek 4 in hun poule, maar ze voelen de adem van Portugal in hun nek. Een overtuigende zege morgen tegen Oekraïne is een must als België wil doorstoten.

  Vital Heynen onderbreekt interview met Tuerlinckx: "Hij was indrukwekkend! Als hij morgen zo speelt wint België altijd"

  Munoz: "Morgen moeten we eerst en vooral winnen"

  Desmet: "Jammer van die 2 fouten van mij op het einde van set 2"

  Heynen: "Aantal spelers bij België hebben me wel verrast"

  Polen-België

  1. 22 uur 07. Red Dragons verliezen van Polen met 3-0 na 25-16 in de derde set.

   Red Dragons verliezen van Polen met 3-0 na 25-16 in de derde set

  2. 22 uur 06. Over en uit. De Belgen hebben het hoofd moeten buigen voor wereldkampioen Polen. In de derde set werden de waardeverhoudingen opnieuw erg duidelijk. Nu moet de focus snel naar de match van morgen. .
  3. 21 uur 55. In het midden van deze set lopen de Polen toch weer weg van de Dragons. Ze scoren 5 punten op een rij. Er staat een dubbele wissel klaar aan Belgische zijde. .
  4. 21 uur 47. De derde set geeft ons voorlopig een beetje hetzelfde spelbeeld als set 2. De Belgen draaien prima mee met Polen. .
  5. 21 uur 47. De Belgen halen toch wel een goed niveau hoor. Marc Willems.
  6. 21 uur 35. België kan het net niet afmaken in set 2 tegen Polen: 26-24.

   België kan het net niet afmaken in set 2 tegen Polen: 26-24

  7. 21 uur 32. Nipt niet. Zonde voor de Red Dragons. In deze tweede set gingen ze prima mee met de Polen. Ze krijgen zelfs een uitgelezen kans om een set te rapen. De Belgen kregen het eerste setpunt, maar konden dat niet verzilveren. De Polen draaiden daarna in drie punten de set om en staan zo 2-0 voor. .
  8. 21 uur 24. Nu hebben de Belgen de touwtjes in handen met twee punten voorsprong. Vital Heynen roept zijn ploeg samen.  .
  9. 21 uur 19. Money time nadert in deze sets en de Belgen vragen een time-out aan. Dit willen ze over de streep trekken.  .
  10. 21 uur 13. Hendrik Tuerlinckx speelt een dijk van een partij en hij houdt samen met de rest heel goed stand in deze set. Meer nog, de Belgen blijven flirten met enkele puntjes bonus. .
  11. 21 uur 05. Zo de Red Dragons hebben in deze tweede set een kleine bonus te pakken. Putten ze hier moed uit? .
  12. 21 uur 05. De Red Dragons hebben duidelijk als opdracht gekregen om risico's te blijven nemen. Marc Willems.
  13. 21 uur . Red Dragons kunnen Polen niet bijbenen in het slot van set 1: 25-18.

   Red Dragons kunnen Polen niet bijbenen in het slot van set 1: 25-18

  14. 20 uur 58. Wat gaan ze doen? De beste spelers laten rusten met het oog op de belangrijkere match van morgen? . Marc Willems.
  15. 20 uur 57. Logische Poolse setwinst. En inderdaad, de eerste set gaat naar de wereldkampioen. De Belgen speelden zeker degelijk volleybal, maar ze komen tekort tegen deze klasseploeg.  .
  16. 20 uur 55. Na een serieuze tussenversnelling van de Polen, spartelen de Red Dragons nog tegen op het einde van de set. Maar het kalf lijkt in set 1 wel al verdronken. .
  17. 20 uur 45. Ouch! Perin krijgt flinke smash recht in het gezicht.

   Ouch! Perin krijgt flinke smash recht in het gezicht

  18. 20 uur 42. Even een moeilijk moment voor de Belgen in een kolkende arena. Ze staan 4 puntjes achter en dus komt er een time-out. .
  19. 20 uur 38. Toch een goede start van de Red Dragons. Ze waren vanaf het eerste punt bij de les. Maar het blijft wel tegen de wereldkampioen. Marc Willems.
  20. 20 uur 31. Start! De partij is begonnen. De Belgen moeten proberen te stunten tegen wereldkampioen Polen. Ook twee sets rapen zou ook een enorme hulp zijn richting de belangrijke match van morgen. .