4
19
Jasper Vergoote
Jan Breydelstadion

Club domineert en wint topper tegen Anderlecht, maar ontsnapt in slot nog aan gelijkmaker na enorme missers paars-wit

zo 27 oktober 2024 14:43
  1. 8' - Doelpunt - Romeo Vermant (1 - 0)
  8. 69' - Verv. Andreas Skov Olsen door Chemsdine Talbi
  9. 76' - Doelpunt - Chemsdine Talbi (2 - 0)
  10. 80' - Verv. Romeo Vermant door Ferran Jutglà
  11. 81' - Verv. Christos Tzolis door Michal Skóras
  12. 88' - Doelpunt - Jan-Carlo Simic (2 - 1)
  13. 90+1' - Verv. Moussa Ndiaye door Mathias Jørgensen
  14. 90+4' - Verv. Ardon Jashari door Jorne Spileers
Jupiler Pro League - speeldag 12 - 27/10/24 - 13:30
8'
Romeo Vermant
8'
1 - 0
76'
Chemsdine Talbi
76'
2 - 0
88'
Jan-Carlo Simic
2 - 1
88'

90 minuten lang was Anderlecht totaal ongevaarlijk tegen Club Brugge. Door goals van jonkies Vermant en Talbi leek blauw-zwart dan ook een relatief vlotte zege binnen te halen. Alleen: in het slot zorgde Simic met de aansluitingstreffer nog voor spanning. Vazquez en Zanka lieten zelfs nog enorme kansen op de 2-2 liggen.

Club Brugge - Anderlecht in een notendop:

1. Sleutelmoment
    Een hele wedstrijd lang is het huilen met de pet op bij Anderlecht en toch komt paars-wit in de slotfase nog akelig dicht bij een gelijkspel. Vazquez komt net te laat op een uitstekende voorzet van Dreyer en meteen daarna laat Zanka op de corner een niet te missen kans liggen.
  2. Man van de match
    Onder het toeziend oog van vader Sven beleefde Romeo Vermant een absolute hoogdag. Uitgerekend tegen Anderlecht maakte hij zijn eerste doelpunt voor Club Brugge. Met wat meer meeval had de jonge spits ook een tweede keer kunnen scoren.
  3. Opvallend
    Voor Club Brugge is het de derde overwinning op een rij tegen de eeuwige rivaal. Vorig seizoen trok blauw-zwart ook al twee keer aan het langste eind tijdens de onderlinge confrontaties in de Champions' Play-offs.

Futloos Anderlecht komt goed weg

Nicky Hayen verkoos Vermant boven Jutgla en die keuze betaalde zich na nog geen 10 minuten al uit. Simic ging achteraan de mist in op een onnodig moeilijke pass van Stroeykens en op aangeven van Tzolis opende Vermant de score. Zijn eerste treffer voor Club Brugge werd eerst afgekeurd voor buitenspel, maar de VAR zette dat recht.

De toon was gezet, want een ontstellend zwak Anderlecht kwam op geen enkel moment in het stuk voor. Club bleef makkelijk baas, maar vergat zichzelf méér te belonen. Een afstandsschot van Jashari zoefde nipt over, terwijl Tzolis niet voorbij Coosemans raakte.

Op het halfuur kreeg Skov Olsen een uitgelezen kans om er 2-0 van te maken, weer hield Coosemans Anderlecht overeind. Enkele minuten later kwam ook Vermant dicht bij een tweede treffer met een gevaarlijke kopbal.

Mignolet keek de volledige eerste helft werkloos toe en zag hoe zijn collega aan de overkant kort voor de rust nog maar eens het verschil maakte. Na alweer een ongelukkige actie van Stroeykens had Coosemans opnieuw een uitstekende redding nodig op een knal van Onyedika.

Club moet alsnog bibberen in de slotfase

Net als in de eerste helft incasseerde Anderlecht ook in de tweede helft een vroege opdoffer. Op aangeven van Skov Olsen duwde Tzolis van dichtbij de 2-0 binnen, maar na een minutenlange VAR-interventie werd het doelpunt afgekeurd voor buitenspel.

Anderlecht leefde nog, op papier althans. Op het veld bleef het een dooie boel bij paars-wit. Op het uur konden de meegereisde fans toch eens opveren toen Stroeykens plots gevaarlijk uithaalde, maar gelukkig voor Club was Mignolet niet ingedommeld.

Hubert probeerde met enkele wissels zijn team weer wat leven in te blazen, maar het bleek vechten tegen de bierkaai. Een kwartier voor het einde ging dan ook nog eens Coosemans, de enige op niveau bij Anderlecht, in de fout. De doelman kwam onoordeelkundig ver uit, werd vlot in de wind gezet door de doorgebroken Talbi en zag hoe die er makkelijk 2-0 van maakte.

De wedstrijd leek beslist, maar op het einde van de reguliere speeltijd maakte Simic het met een verrassende kopbalgoal toch weer spannend. Anderlecht kwam in de extra tijd zelfs nog dicht bij de gelijkmaker.

Vazquez kon net niet bij een uitstekende voorzet van Dreyer en Club kwam bijzonder goed weg toen Zanka een niet te missen kans liet liggen. Anderlecht blijft achter met 0 op 6, Club rukt voorlopig op naar de tweede plek.