11. 89' - Doelpunt strafschop - Aboubakary Koita (1 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 6 - 03/09/23 - 19:16
    89'
    Aboubakary Koita
    1 - 1
    89'

Nog steeds geen overwinning voor Charleroi. De thuisploeg leek tegen STVV lange tijd af te stevenen op zijn eerste driepunter, maar in het slot kregen de bezoekers nog een ultieme penalty. Een koud kunstje voor scherpschutter Koita. Charleroi blijft zo aanmodderen in de kelder van het klassement, STVV staat stevig in de middenmoot.

Charleroi - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment:  Charleroi stevent af op een eerste zege van het seizoen, maar in de laatste minuten loopt het nog in het mes. Koita zet met nog enkele minuten te gaan een strafschop om.

• Man van de match: Isaac Mbenza strooide, vooral in de eerste helft, met heel wat goede voorzetten. Ei zo na had hij ook een doelpunt beet, maar zijn poging spatte uit elkaar op de paal.

• Opvallend: Na zes speeldagen heeft Charleroi nog steeds geen driepunter op zak. Alleen Standard, Westerlo en Kortrijk wachten nog op een eerste zege.

Slappe koffie voor de rust

Charleroi en STVV konden allebei de punten wel gebruiken. Maar dat resulteerde niet in aanvallend voetbal. De eerste helft leverde maar een slappe pot op. Weinig kansen langs beide kanten. Het balbezit was dan wel voor de Limburgers, veel mogelijkheden werden er niet in elkaar geknutseld. Daan Heymans probeerde het wel een keer met een kopbal en Barnes stuitte op Koffi.

De tweede helft bracht wel beterschap en de doelmannen moesten nu wel de mouwen opstropen. Hervé Koffi bracht redding op een poging van Ito en Yuma Suzuki pakte uit met een prima reflex op de kopbal van Marcq. Mbenza was nog het dichtst bij de 1-0, maar zijn schot spatte uit elkaar op de paal.

Nog rood voor Ananou

Plots was er opschudding wanneer Kaya in de zestien van Charleroi neer ging. Wim Smet wilde niet weten van een strafschop en zag hoe de Carolo's enkele minuten daarna op voorsprong kwamen. Rogelj pikte er Dabbagh uit en die miste niet: 1-0.

Maar die strafschop voor STVV kwam er toch. Marcq kwam wat te driest in op Delorge in de eigen zestien, waardoor de bal terecht op de stip ging. Koita zette die elfmeter om.

In het ultieme slot leek Dabbagh alleen op doel af te stormen, maar Ananou trok aan de noodrem. Rood dus. Met dat mannetje meer kon Charleroi niet meer scoren. Beide teams moeten dan ook tevreden zijn met een puntje.

Mazzu: "Ontgoocheld en gefrustreerd"

• Thorsten Fink (STVV): "Ik hou van het balbezit en kansen voor ons. Maar in de tweede helft hebben beide ploegen alles gegeven. Voor ons was het goed, want we kwamen terug na een achterstand. Het was een goede reactie. We zijn een jong team. We zijn niet bang om op verplaatsing te spelen. We willen vooruit voetballen. Voor mij is 1-1 wel oké. Zeker voor de interlandbreak. Het is dan ook heel belangrijk dat we dit punt pakken. We maakten wat fouten, maar in het algemeen speelden we een goede wedstrijd."

• Felice Mazzu (Charleroi): "We zijn ontgoocheld. We zijn opnieuw gefrustreerd, want we krijgen weer een strafschop tegen. We hadden de kansen om meer dan één keer te scoren. Op dit moment wil het echter niet lukken. De jongens werken er voor en brengen een hoge intensiteit. Die strafschop is jammer voor mijn spelers, want dat verdienden ze niet. We scoorden wel vandaag, maar we raakten ook nog eens de paal."

21:11

De wedstrijd zit erop. In de tweede helft kwam Charleroi nog op voorsprong. STVV kwam langszij via een strafschop in de slotfase. Beide ploegen moeten dus tevreden zijn met een punt.

90+10' tweede helft
    90+6'

Rood voor Ananou

Koita leidt balverlies en daardoor kan Dabbagh op doel afstormen. Alleen Ananou staat er nog als laatste man en die trekt aan de noodrem. Rood is dan ook de juiste beslissing.

90+5'

Toch geen elfmeter

De VAR kijkt naar de beelden en besluit dat de fout buiten de zestien is begonnen. Geen strafschop dus, wel een vrije trap.

90+4'

Nog een strafschop!

De bal gaat een tweede keer op de stip. Okazaki snijdt de zestien in en gaat dan neer na contact met Andreou. Wim Smet wijst meteen naar de stip.

90+2'

Plots een heet standje voor het doel van Suzuki. Guiagon probeert het met een lange dribbel. Uiteindelijk belandt de bal bij Dabbagh die op Suzuki stuit.

90+1'

89'

Koita met de 1-1

Koita neemt zijn verantwoordelijkheid en poeiert de 1-1 ook in doel. De strafschop was dan wel redelijk centraal getrapt, Koffi had er geen verhaal tegen.

87'

Elfmeter voor STVV

De VAR roept Smet naar het scherm. De scheidsrechter moet dan ook naar de beelden gaan kijken en beslist dat het een strafschop is. Een terechte beslissing.

86'

STVV wil weer een strafschop

Daarnet ging de bal niet op de stip, maar gebeurt dat nu wel? Delorge gaat namelijk in de zestien neer na een contact met Marcq. Wim Smet ziet er geen graten in.

84'
    81'

Dabbagh maakt er 1-0 van!

Geen doelpunt langs Limburgse zege, maar wel een treffer voor Charleroi. Rogelj slingert het leer prima voor doel en daar staat Dabbagh op de goede plek. Hij flikkert het leer in doel: 1-0.