Zulte Waregem zakt tegen OHL als een pudding in elkaar na openingsdoelpunt van Vossen

  1. 41' - Geel - Jelle Vossen
  2. 40' - Doelpunt - Jelle Vossen (1 - 0)
  3. 30' - Geel - Nachon Nsingi
  4. 25' - Geel - Ravy Tsouka Dozi
  1. 90+4' - Verv. Louis Patris door Pierre Yves Ngawa
  2. 90+1' - Doelpunt - Mario González (2 - 5)
  3. 89' - Verv. Hamza Mendyl door Dylan Ouédraogo
  4. 88' - Verv. Oleksandr Drambaev door Lasse Vigen Christensen
  5. 84' - Verv. Kristiyan Malinov door Mandela Keita
  6. 81' - Geel - Kristiyan Malinov
  7. 80' - Geel - Chinonso Offor
  8. 80' - Geel - Stan Braem
  9. 77' - Doelpunt - Casper De Norre (2 - 4)
  10. 75' - Verv. Ravy Tsouka Dozi door Novatus Miroshi
  11. 75' - Verv. Abdoulaye Sissako door Stan Braem
  12. 74' - Own goal - Casper De Norre (2 - 3)
  13. 65' - Doelpunt - Mario González (1 - 3)
  14. 63' - Verv. Daniel Ramírez door Chinonso Offor
  15. 63' - Verv. Alioune Ndour door Mamadou Sangaré
  16. 62' - Geel - Lukas Willen
  17. 61' - Geel - Oleksandr Drambaev
  18. 58' - Doelpunt - Sofian Kiyine (1 - 2)
  19. 51' - Doelpunt - Mario González (1 - 1)
  40'goalJelle Vossen1 - 0
  51'goalMario González1 - 1
  58'goalSofian Kiyine1 - 2
  65'goalMario González1 - 3
  74'own goalCasper De Norre2 - 3
  77'goalCasper De Norre2 - 4
  90+1'goalMario González2 - 5

  Hekkensluiter Zulte Waregem hangt al een poosje in de touwen en heeft van OH Leuven nog eens een ferme tik op de kin gekregen. De bezoekers zetten na de rust een 1-0-achterstand om in een 2-5-overwinning.

  Zulte Waregem - OH Leuven in een notendop:

  • Sleutelmoment: Dat zijn dan gouden wissels. Marc Brys gooit aan de rust bij een 1-0-achterstand Gonzalez en Kiyine tussen de lijnen. Die eerste is in een bijzonder aangename 2e helft goed voor 3 doelpunten en een assist. Ook Kiyine pikt zijn doelpuntje mee.
   
  • Man van de match. Mario Gonzalez moest toekijken hoe Nsingi aan de partij mocht beginnen. Nsingi trapte echter geen deuk in een pakje boter zodat Gonzalez mocht invallen. De supersub bedankte voor de kans door 3 keer te scoren en een assist uit te delen.
   
  • Opvallend: Zulte Waregem blijft met 0 op 15 achter. Essevee slikt dit seizoen gemiddeld 2,3 tegendoelpunten per wedstrijd. Zo wordt het natuurlijk moeilijk om een partij te winnen.

  Zulte Waregem mag hopen na treffer van Vossen

  Het zat dit seizoen voor Zulte Waregem niet mee in de grote rechthoeken. Voor de komst van OH Leuven beschikte het qua cijfers over de slechtste aanval en de slechtste verdediging. 

   

  In de eerste helft tegen OH Leuven keerde het geluk toch even. Thorsteinsson mocht wel heel ver met de bal oprukken en plaatste het leer tegen de paal. 


  Aan de overzijde was het wel raak. Na slordig balverlies van OHL ramde Jelle Vossen in zijn 400e JPL-wedstrijd de 1-0 tegen de touwen.


  Een belangrijk doelpunt denk je dan, maar in de 2e helft begaven de fundamenten van Zulte Waregem het helemaal. Op enkele minuten tijd keerde de wedstrijd door doelpunten van invallers Gonzalez en Kiyine.

  Wedstrijd keert helemaal in amusante 2e helft

  OH Leuven had de smaak dan te pakken. Mendyl pakte uit met een fraaie dribbel om dan de 1-3 klaar te leggen voor Gonzalez. Weer een ferme uppercut voor de thuisploeg.


  Maar Fadera stak zijn hoofd niet in het zand. Met een gelukje zag hij zijn schot via De Norre in doel verdwijnen. De nieuwe hoop voor Zulte Waregem drukte De Norre zelf de kop in: 2-4 op assist van ... jawel Gonzalez. 


  Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg Braem prompt een rood karton onder de neus geduwd voor zijn tackle op Maertens. Te streng, vond ook de VAR. Scheidsrechter De Cremer kwam na het bekijken van de beelden terug op zijn beslissing. Rood werd geel, en terecht.

   

  Toch besliste Gonzalez het mes nog wat dieper in de West-Vlaamse wonde te duwen. De 26-jarige Spanjaard vervolledigde zijn hattrick in de extra tijd.


  Bij Zulte Waregem moeten ze wederom hun wonden likken. OH Leuven kwam dan weer met een reactie op de proppen na de 0-3-nederlaag tegen Union.

  Vossen: "We hebben geen Messi, Ronaldo of Haaland"

  • Mario Gonzalez (OH Leuven): "Het is echt goed, ik ben zeer tevreden. Vooral omdat we gewonnen hebben. Dat is het belangrijkste van deze wedstrijd. Ik was een beetje geënerveerd. Dat is normaal, want ik wil spelen. De trainer had beslist om Nsingi te zetten en hij heeft in de eerste helft ook goed gespeeld. Ik was klaar om de ploeg te helpen."
   
  • Jelle Vossen (Zulte Waregem): "In de eerste helft speelden we een meer dan degelijke wedstrijd. Dan kom je op een 1-0-voorsprong en dat was ook al wel even geleden voor ons. Ik heb in de kleedkamer ook gezegd dat het de belangrijkste 45 minuten waren om de rest van ons seizoen te bepalen. Als je dan naar de 2e helft kijkt en we slikken 5 tegendoelpunten, dan weet je dat het niet goed is. Dit is heel frustrerend. Ik had echt het gevoel dat mijn doelpunt heel belangrijk zou kunnen zijn. We moeten als team bij elkaar blijven. We hebben geen Messi, Ronaldo of Haaland. We hebben niet iemand lopen die op zijn eentje het verschil maakt. We moeten het als team gaan doen."
   
  • Marc Brys (OH Leuven): "We speelden een slechte eerste helft. Ons veldspel was niet goed. We waren ook heel zenuwachtig. Dan krijg je dat doelpunt tegen en dan moet je je herpakken. Dat heeft de groep fantastisch gedaan. De spelers die erin gekomen zijn, hebben hun rol met brio gespeeld. Dat trekt de ploeg naar omhoog. Dan zie je dat er meer rust en meer controle is. Ze hebben geweldig gereageerd. Het is een mooie overwinning voor de spelers."
   
  • Mbaye Leye (Zulte Waregem): "Wat ik tegen de jongens zei, blijft in de kleedkamer, wat belangrijk is is de analyse. Als je zo domineert zoals in de eerste helft en op voorsprong komt en dan in de 2e helft doelpunten slikt die vermijdbaar waren dan wordt het moeilijk om een wedstrijd te winnen. Het is heel moeilijk om de wedstrijd op die manier te verliezen. Op defensief vlak moeten we wat meer doen. We hadden ook de kansen om er 2-1 van te maken. We waren niet heel efficiënt."

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 10. Einde. De wedstrijd zit erop. OH Leuven keerde de scheve situatie helemaal om. Na de rust mepte het Zulte Waregem tegen het canvas. Gonzalez had met een hattrick en een assist een groot aandeel in de zege van de Leuvenaars.  .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij OH Leuven, Pierre Yves Ngawa erin, Louis Patris eruit
  4. tweede helft, minuut 91. Gonzalez heeft zijn hattrick beet! Zulte Waregem moet de kelk tot op de bodem ledigen. Gonzalez profiteert van de grote ruimtes en geeft Bossut al voor de 3e keer het nakijken. Een hattrick en een assist, dat heet dan een gouden wissel.  .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Mario González van OH Leuven. 2, 5.
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij OH Leuven, Dylan Ouédraogo erin, Hamza Mendyl eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Zulte Waregem, Lasse Vigen Christensen erin, Oleksandr Drambaev eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij OH Leuven, Mandela Keita erin, Kristiyan Malinov eruit
  9. Toch geen rood. Wesli De Cremer gaat zelf naar de beelden kijken en beseft dat hij te streng is geweest voor Braem. Hij geeft dan ook een gele kaart in plaats van een rood exemplaar.  . tweede helft, minuut 82.
  10. Gele kaart voor Kristiyan Malinov van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 81
  11. Gele kaart voor Chinonso Offor van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 80
  12. tweede helft, minuut 80. Het is een onschuldig contact. Eddy Botteldoorne bij Radio 1.
  13. Gele kaart voor Stan Braem van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 80
  14. tweede helft, minuut 79. Braem krijgt rood! Alsof die tegendoelpunten nog niet genoeg zijn, valt Zulte Waregem met z'n tienen. Braem zet een tackle in en raakt daarbij ook Maertens. De VAR neemt eerst nog een kijkje. .
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Casper De Norre van OH Leuven. 2, 4.
  16. tweede helft, minuut 77. De Norre maakt het af: 2-4! De wedstrijd lijkt nu wel helemaal gespeeld. Mario Gonzalez krijgt wel heel veel ruimte en legt het leer panklaar voor De Norre. Die laatste werkt het prima af.  .
  17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Zulte Waregem, Novatus Miroshi erin, Ravy Tsouka Dozi eruit
  18. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Zulte Waregem, Stan Braem erin, Abdoulaye Sissako eruit
  19. tweede helft, minuut 74. Fadera geeft Zulte Waregem nog hoop: 2-3! Zulte Waregem heeft de aansluitingstreffer beet. Fadera haalt van net buiten de zestien uit. Via de rug van de ongelukkige De Norre verdwijnt het leer in doel. Maakt Essevee er weer een wedstrijd van? .
  20. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 74 door Casper De Norre van Zulte Waregem. 2, 3.