58'
Sofian Kiyine
1 - 2
58'

Hekkensluiter Zulte Waregem hangt al een poosje in de touwen en heeft van OH Leuven nog eens een ferme tik op de kin gekregen. De bezoekers zetten na de rust een 1-0-achterstand om in een 2-5-overwinning.

Zulte Waregem - OH Leuven in een notendop:

• Sleutelmoment: Dat zijn dan gouden wissels. Marc Brys gooit aan de rust bij een 1-0-achterstand Gonzalez en Kiyine tussen de lijnen. Die eerste is in een bijzonder aangename 2e helft goed voor 3 doelpunten en een assist. Ook Kiyine pikt zijn doelpuntje mee.

• Man van de match. Mario Gonzalez moest toekijken hoe Nsingi aan de partij mocht beginnen. Nsingi trapte echter geen deuk in een pakje boter zodat Gonzalez mocht invallen. De supersub bedankte voor de kans door 3 keer te scoren en een assist uit te delen.

• Opvallend: Zulte Waregem blijft met 0 op 15 achter. Essevee slikt dit seizoen gemiddeld 2,3 tegendoelpunten per wedstrijd. Zo wordt het natuurlijk moeilijk om een partij te winnen.

Zulte Waregem mag hopen na treffer van Vossen

Het zat dit seizoen voor Zulte Waregem niet mee in de grote rechthoeken. Voor de komst van OH Leuven beschikte het qua cijfers over de slechtste aanval en de slechtste verdediging.

In de eerste helft tegen OH Leuven keerde het geluk toch even. Thorsteinsson mocht wel heel ver met de bal oprukken en plaatste het leer tegen de paal.

Aan de overzijde was het wel raak. Na slordig balverlies van OHL ramde Jelle Vossen in zijn 400e JPL-wedstrijd de 1-0 tegen de touwen.

Een belangrijk doelpunt denk je dan, maar in de 2e helft begaven de fundamenten van Zulte Waregem het helemaal. Op enkele minuten tijd keerde de wedstrijd door doelpunten van invallers Gonzalez en Kiyine.

Wedstrijd keert helemaal in amusante 2e helft

OH Leuven had de smaak dan te pakken. Mendyl pakte uit met een fraaie dribbel om dan de 1-3 klaar te leggen voor Gonzalez. Weer een ferme uppercut voor de thuisploeg.

Maar Fadera stak zijn hoofd niet in het zand. Met een gelukje zag hij zijn schot via De Norre in doel verdwijnen. De nieuwe hoop voor Zulte Waregem drukte De Norre zelf de kop in: 2-4 op assist van ... jawel Gonzalez.

Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg Braem prompt een rood karton onder de neus geduwd voor zijn tackle op Maertens. Te streng, vond ook de VAR. Scheidsrechter De Cremer kwam na het bekijken van de beelden terug op zijn beslissing. Rood werd geel, en terecht.

Toch besliste Gonzalez het mes nog wat dieper in de West-Vlaamse wonde te duwen. De 26-jarige Spanjaard vervolledigde zijn hattrick in de extra tijd.

Bij Zulte Waregem moeten ze wederom hun wonden likken. OH Leuven kwam dan weer met een reactie op de proppen na de 0-3-nederlaag tegen Union.

Vossen: "We hebben geen Messi, Ronaldo of Haaland"

• Mario Gonzalez (OH Leuven): "Het is echt goed, ik ben zeer tevreden. Vooral omdat we gewonnen hebben. Dat is het belangrijkste van deze wedstrijd. Ik was een beetje geënerveerd. Dat is normaal, want ik wil spelen. De trainer had beslist om Nsingi te zetten en hij heeft in de eerste helft ook goed gespeeld. Ik was klaar om de ploeg te helpen."

• Jelle Vossen (Zulte Waregem): "In de eerste helft speelden we een meer dan degelijke wedstrijd. Dan kom je op een 1-0-voorsprong en dat was ook al wel even geleden voor ons. Ik heb in de kleedkamer ook gezegd dat het de belangrijkste 45 minuten waren om de rest van ons seizoen te bepalen. Als je dan naar de 2e helft kijkt en we slikken 5 tegendoelpunten, dan weet je dat het niet goed is. Dit is heel frustrerend. Ik had echt het gevoel dat mijn doelpunt heel belangrijk zou kunnen zijn. We moeten als team bij elkaar blijven. We hebben geen Messi, Ronaldo of Haaland. We hebben niet iemand lopen die op zijn eentje het verschil maakt. We moeten het als team gaan doen."

• Marc Brys (OH Leuven): "We speelden een slechte eerste helft. Ons veldspel was niet goed. We waren ook heel zenuwachtig. Dan krijg je dat doelpunt tegen en dan moet je je herpakken. Dat heeft de groep fantastisch gedaan. De spelers die erin gekomen zijn, hebben hun rol met brio gespeeld. Dat trekt de ploeg naar omhoog. Dan zie je dat er meer rust en meer controle is. Ze hebben geweldig gereageerd. Het is een mooie overwinning voor de spelers."

• Mbaye Leye (Zulte Waregem): "Wat ik tegen de jongens zei, blijft in de kleedkamer, wat belangrijk is is de analyse. Als je zo domineert zoals in de eerste helft en op voorsprong komt en dan in de 2e helft doelpunten slikt die vermijdbaar waren dan wordt het moeilijk om een wedstrijd te winnen. Het is heel moeilijk om de wedstrijd op die manier te verliezen. Op defensief vlak moeten we wat meer doen. We hadden ook de kansen om er 2-1 van te maken. We waren niet heel efficiënt."

20:10

De wedstrijd zit erop. OH Leuven keerde de scheve situatie helemaal om. Na de rust mepte het Zulte Waregem tegen het canvas. Gonzalez had met een hattrick en een assist een groot aandeel in de zege van de Leuvenaars.

90+1'

Gonzalez heeft zijn hattrick beet!

Zulte Waregem moet de kelk tot op de bodem ledigen. Gonzalez profiteert van de grote ruimtes en geeft Bossut al voor de 3e keer het nakijken. Een hattrick en een assist, dat heet dan een gouden wissel.

90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
82'

Toch geen rood

Wesli De Cremer gaat zelf naar de beelden kijken en beseft dat hij te streng is geweest voor Braem. Hij geeft dan ook een gele kaart in plaats van een rood exemplaar.

81'
80'

Het is een onschuldig contact.

Eddy Botteldoorne bij Radio 1
80'
79'

Braem krijgt rood!

Alsof die tegendoelpunten nog niet genoeg zijn, valt Zulte Waregem met z'n tienen. Braem zet een tackle in en raakt daarbij ook Maertens. De VAR neemt eerst nog een kijkje.

77'

De Norre maakt het af: 2-4!

De wedstrijd lijkt nu wel helemaal gespeeld. Mario Gonzalez krijgt wel heel veel ruimte en legt het leer panklaar voor De Norre. Die laatste werkt het prima af.

75'
74'

Fadera geeft Zulte Waregem nog hoop: 2-3!

Zulte Waregem heeft de aansluitingstreffer beet. Fadera haalt van net buiten de zestien uit. Via de rug van de ongelukkige De Norre verdwijnt het leer in doel. Maakt Essevee er weer een wedstrijd van?

68'

Toch nog een keer Zulte Waregem. Sissako kan zijn hoofd tegen een vrije trap zetten, maar Cojocaru verontrusten dat lukt niet.

67'
66'

Gonzalez met zijn 2e van de avond!

OHL doet het weer. Mendyl pakt uit met een fraaie actie en schotelt de 1-3 op een schoteltje op voor Gonzalez. Die laat de huizenhoge kans natuurlijk niet liggen. Zulte Waregem laat het helemaal schieten in de 2e helft.

63'

OHL krijgt een vrije trap op een interessante plek. Kiyine brengt het leer ook uitstekend voor doel, maar niemand kan zijn voet of hoofd tegen het leer zetten.